29. märts 2024

Šveitsi Eesti Selts kogub eestikeelseid raamatuid

Šveitsi Eesti Selts kogub eestikeelseid raamatuid. Eriti oodatud on lasteraamatud. Selts võtab vastu endiselt uusi ja heas korras olevaid raamatuid (eesti keelseid ja/või võõrkeelseid Eesti autoritelt), et täita St.Galleni raamatukogu Eesti riiulit.

St.Galleni noorte- ja lasteraamatukogus avati Eesti raamatute nurk 2015a detsembris. Täiendasime raamatute kogu Kultuuriminister Indrek Saare kingitud raamatu “Tihane tõstab tiibu” ja autor Toomas Kulli kingitud Krooniraamatuga, millest ilmus vaid 100 originaali. Viimase raamatu tarvis valmistatakse raamatut kaitsev vitriinkapp ning raamat on vaid raamatukogus vaatamiseks, mitte laenutamiseks.

Eriti oodatud on lasteraamatud vanuses 3-12a, sest selles vanuses laenutatakse enim raamatuid ja tee emakeelsete raamatute juurde on kõige olulisem. Sobivad aga ka raamatud suurematele lastele ning Eesti klassikud, samuti sobib kui raamatukogus on mitu samasugust raamatut laenutatavaks. Nimekiri olemasolevatest raamatutest on seltsi kodulehel. http://www.eestiselts.ch/meist/raamatukogu

Ülejäänud eesti keelsed raamatud, mis teil on jäänud riiulites kurba üksindusse, saab ära anda Mirjamile märtsi lõpuni. Need raamatud leiavad tee Eestisse, koduküla Rõuge raamatukogusse, kuhu tehakse riiul Mirjami Seltsi Presidendi ajastul (2013-2019) ära antud raamatutest.
Raamatud saab tuua Mirjamile Mänguringi päevadel Zürichisse vöi saata posti teel (küsi aadressi estoswiss@gmail.com)

Tänud!!!

Sveitsi Eesti Selts

Fotol St.Galleni Noorteraamatukogu juhataja Christa Oberholzer ja SESi president Mirjam Loertscher koos Krooniraamatu, ‘Tihane tõstab tiibu’ ja Kamille Saabre “Ütlen sulle head” raamatuga.