19. märts 2024

Soome Eesti Noored tegutsevad

Soome Eesti Noored ry korraldas 2022a kevadel seitse kohtumist erinevates Soome linnades, mille eesmärgiks olid kokkusaamised kohalike aktiivsete eestlastega, võimalusel kas eesti keele õpetajatega, aukonsulitega või kohaliku seltsi esindajaga.

Kokkuvõtted projektist kajastuvad 2022a sügiseks planeeritud SEN tegevustes ja füüsilistes kontaktides, et rõhutada eesti keele õppimise olulisust ja noortetegevuse võimaluse tähtsust Soomes, samuti eesti kultuuri ja identiteedi väärtustamist.
Projekti jooksul külastati Turu, Pori, Vaasa, Jyväskylä, Mikkeli ja Imatra linnasid. Intervjuudes selgus otsesuhtluse tähtsus; tegusa, usaldusväärse ja siira kohaliku seltsi/eestvedaja isiksus, motivatsioon, sisukus ning koostööoskus ja kindlasti kohapealne, reaalne olustik.
Projekt kaardistas 2022a kevadel tulemused Lääne-Soomest Ida-Soomeni. Lisaväärtusena sai SEN kohtuda aprillis EV saatkonna Helsingis konsulaartalituse juhi Peeter Püviga ja EV aukonsul Tamperes Jani Koivuniemiga, kes jagasid häid mõtteid ja toetust noortele.
Projekt teostus tänu Integratsiooni Sihtasutus-ele ja Eesti väliskogukondade omaalgatuslike projektide toetusprogrammile 2021. SEN tänab!
Täna, 21. juulil teeme kokkuvõtteid IMATRAst!
Fotod: Liivati erakogu