16. Mai 2024

Üksi ja üheskoos, käsikäes

Helsingi segarühm Ülelahedad korraldas juba neljanda tantsupäeva Helsingis ” Üksi ja üheskoos, käsikäes” 

Hoolimata Ilmataadi viguritest tulid tantsijad ja pealtvaatajad – kaasaelajad  kohale ning  tuju oli kõigil imeline. Hoides oma rahvatantsu elus ka väljaspool Eestit hoiame oma kultuuri ja juuri elavaina; käies koos hoiame oma ühtekuuluvust ja kogukonnatunnet. 

Osavõtjaid oli Eestist, Soomest ja Lätist. Tori rahvatantsurühm Eestist, Aurora- läti tantsurühm, Vingerpussid – Satakunna ja Pirkanmaa folkrühm, 

Pörriäiset – Nurmijärve rahvatantsu – ja muusikarühm. Eesti Tantsujuhtide Rahvatantsurühm, Helsingi Helmed – Helsingi naisrühm. Tantsuks mängisid “Lõõtspillipoisid”

Peale pidu toimus simman Alppila kirikus. 

Tänu korraldajatele ja sponsoritele – toetajatele: Ülelahedad, Eestikeelne kogudusetöö Helsingis, Pereklubi Sipsik Helsingis, Estonian Embassy in Helsinki, Kotivasara OY, Äänimies, Helsingin kaupunki – Helsingfors stad – City of Helsinki, Ansambel Lõõtspillipoisid, Kristi Leht Valokuvaus, Anni Lasteaed, Tuglas-seura, Tantsupeomuuseum, Integratsiooni Sihtasutus, Finest FM, Estonian Ministry of Foreign Affairs / Välisministeerium, Suomen Viro-yhdistysten liitto SVYL ja Eestikeelse Hariduse Selts.

Fotod siit: