19. märts 2024

25. mail toimus järjekordne EKSÜ seltside kevadpidu “ikka üheskoos”. Seekord tähistati kevadet Lääne-Virumaal Muuga mõisas ning kevadpidu oli osa Muuga mõisa päevadest.

Üles astus 10 erinevat laulu või tantsu kollektiivi. Kõrvalsaalis oli avatud käsitöö ning trükiste näitusmüük ning ka kohvikud. Eriti suure väljapanekuga tulid osa võtma Mulkide Seltsi esindus. Kohal oli ka Peterburi Eesti Seltsi käsitöötegija.

Programm oli väga vaheldusrikas ja väga erinevas stiilis. Peo avas Rahvalõõts 2019 võitjad duett Kristi Kool ja Janne Suits. Nemad esinesid võitjatele kohaselt väga heal tasemel. Peo ankrumeheks oli Vanemuise Seltsi meesansambel Wansel.

Mulkide segakoor tõi kuulajateni läheneva laulupeo hõngu. Koor helises võimsalt ja esitlusele tulid kõik “vanad head” koorilaulud, mis kõigil hinges. Tekkis väga võimas hetk ning koorilt telliti aplausiga ka lisalugu.

Pärast kevapidu jätkus Muuga mõisa päev erinevate teatrietendustega. Esimese etteaste võimaluse sai Elvast pärit Lendteater lasteetendusega “Teofrastus”. Lendteatri näitlejad said taaskord näidata oma väga head taset. On nad ju erinevatelt teatrifestivalidelt noppinud mitmeid preemaid.

Kõik soovjad said osa võtta ka Muuga mõisa ajalugu tutvustavast ekskursioonist. Mõisa kunstipärandit peetakse väärtuslikuks isegi Kadrioru kunstimuuseumis.

Liina Miks,
EKSÜ tegevjuht

 

Vinni valla galerii ja ülevaade 

Artikkel Virumaa Teatajas: 

2 thoughts on “Ikka üheskoos!

Comments are closed.