28. märts 2024

Peterburi folkloorirühm “Neevo” tantsis läbi mai

15. mail toimus Peterburis galakontsert „Mitmekülgne Peterburi“. See oli järjekorras juba 11. loominguline väliskodanike konkurss. Kultuuripalee laval astusid üles esinejad Leedust, Kolumbiast, Angoolast, Turkmeeniast, Valgevenest, Ukrainast, Eestist, Mongooliast, USAst ja Vietnamist. Eesti folkloorirühm „Neevo“ esitas setu kadrilli, millesse oli põimitud eesti ja vene motiivid. Selle numbri esitamise eest sai „Neevo“ konkursi laureaadi tiitli parima koreograafia eest. Auhinna andis üle Peterburi rahvusvaheliste suhete ja migratsiooni poliitika esimees Oleg Mahno.

16. mail avati Peterburi Etnograafia Muuseumis fotonäitus „Eestlased Peterburi kubermangus – Leningradi oblastis“. Näitus on pühendatud EV100 tähistamisele. Näituse avamisel esitas „Neevo“ eesti rahvatantse. Näitus on avatud kuni 1. augustini. Siit.

27. mai on Peterburi asutamise aastapäev. Sel puhul korraldati Vassili saarel Strelkas rahvuste ball. Vaatajaid tervitasid Peterburi asekuberner Aleksandr Govorunov ja suurvürstinna, Venemaa keisrikoja pea Maria Romanova. Maria Romanova sõnul toimub Peterburis erinevate kultuuride sõbralik kooseksisteerimine ja dialoog. Folkloorirühm „Neevo“ tantsis valssi „Laiali on“. Segarühmadele mõeldud tantsu on loonud Andre Laine 2011. aastal Põlvas. Muusika ja sõnad on kirjutanud Jaan Pehk.

Ülevaate saatis Marina Akimova

1 thought on “Peterburi folkloorirühm “Neevo” tantsis läbi mai

Comments are closed.