19. märts 2024

Saagid salve

7.-11. oktoobrini toimus Muuga spordihoone noortetoas näitus aiasaadustest ja hoidistest. Näitusele tõi kohalik rahvas nii magusaid kui ka soolaseid hoidiseid ning erinevaid aiasaadusi.

Näitus pakkus huvi erinevas vanuses inimestele – noorim osaleja oli üheksa-  ja vanim 85-aastane.

Välja olid pandud koduaedades kasvanud vigurid – suvikõrvitsad, kõrvits, suured ülekasvanud kurgid, tomatid, kartulisort „ Blue Kongo”, porgandid, õunad, punane ja roheline lehtkapsas ning ebaküdooniad.

Marin ja Endel Pärs tõid väga kauni inglitrompeti, mis jääb nädalateks spordihoone fuajeed kaunistama ning taimekompositsiooni porganditest, aedvaarikatest „Polka” koos marjadega, suurtest porrudest ja õitsvatest lilledest.

Soolastest hoidistest oli toodud marineeritud küüslauku, magushaput köögiviljahautist, sügiseampsu, tšillimoosi, adžikat, oa-paprikasalatit, kurgiampsu, marineeritud kurki ja tomatit, seenekaaviari ja jõuluhõngu.

Magusatest hoidistest olid esindatud vaarikamoos lisandiga, jõhvika-õunamoos lisandiga, kolmekuningamoos (mustsõstar, vaarikas, maasikas), jõhvika- astelpajumoos, õuna – apelsinimoos, moos „ Tšitosid” (tšilli, tomat, sidrun) ja nimetu moos.

Näituse viimasel päeval toimus hoidiste degusteerimine – magusatest hoidistest sai enim hääli moos „Tšitosid” ning soolastest said ühepalju hääli kurgiamps ja tšillimoos.

Täname kõiki, kes näituse toimumisele kaasa aitasid!

Ilma Lausvee