9. nov. 2025

Toitu peab valmistama armastusega

Toitu peab valmistama armastusega

Vanatare köögis sündis seekord midagi enamat kui lihtsalt maitsvad road – sündis inspiratsioon ja rõõm koos kokkamisest. Kokk Urmas Lindlo juhendamisel avastasime, kuidas nutikus ja loovus muudavad ka lihtsaimad koostisosad tõeliseks maitseelamuseks. Armastusega tehtud toit ja ühiselt veedetud aeg tuletasid meelde, et köök on paik, kus sünnivad nii head maitsed kui ka head mõtted.

 

Aega on vähe, raha võiks alati rohkem olla ja igal ühel oma maitsemeel – tuttav olukord, eks ole? Aga Vanatares sai taas tõestust, et nutikus ja loovus päästavad päeva ka köögis. Külmkapi „koristamine“ ei pea olema tüütu kohustus, vaid võib olla algus millelegi maitsvale! Küsimus, mis meid sageli vaevab – mida head annab veel teha nendest “allesjäänutest”?

 

Kokk Urmas Lindlo näitas ja jutustas, kuidas natuke mõelda ja maitsvalt toimetada. Allesjäänud köögiviljad muutusid hetkega soojendavaks püreesupiks, tavaline kruubipuder aga maitsvateks kotlettideks. Saladus? Lihtne – lisa juurde seda, mis parasjagu külmkapis leidub, ja maitseainete purgist veidi iseloomu juurde!

 

Urmas tuletas meelde ka ühe oma põhimõtte: „Toitu peab valmistama armastusega – toit on nagu lõuend, kuhu sina, kokkaja, lisad oma värve ja varjundeid.“

Ega me ainult pealtvaataja-kuulaja rollis ei olnud: eelroog, põhitoit ja dessert valmis meie osavate käte abil ja Urmase valvsa silma all. Tulemuseks oli ehe tõdemus: ole mees, mõtle pisut ja maitsev, mitmekesine toit ongi laual.

 

Vanatare köögis sündis seekord rohkem kui lihtsalt söök – sündis rõõm koos tegemisest ja inspiratsioon, et koduski natuke kavalamalt süüa teha. Aitäh kõikidele, kes tulid, olid ja nautisid!

 

Vanatare rahvas teab, et just koos tegutsedes sünnivadki kõige paremad maitsed, mõtted ja mälestused. Järgmist kohtumist oodates hoiame köögisoojust ja loomejulgust alles – sest Vanatares on alati midagi head tulemas!