29. märts 2024

Eesti taasiseseisvumispäeva tähistati 20.augustil 2022 rahvapeoga Tampere kesklinnas

Rahvapidu korraldatakse neljandat korda Laikku Kultuurikeskuse vabalaval Tampere südames. Sellel aastal oli peakorraldajaks Tampere Eesti Klubi ning kaaskorraldajateks Pirkanmaan Tuglas seura, Tampere-Tartto seura ja Soome Eesti Noored. Pidu toetasid Integratsiooni Sihtasutus Eestist ja Tampere linn, Viron Herkkukaupa, Mawi Group (Marko Viidas) ja Dovern Oy (Kaimar Salm).

Peokava loodi ühiselt seltside töörühmadega Heli Vija eestvedamisel.

Mitmekülgne rahvapidu algas võimsa tantsupeo tundega, mis vaheldus soome – ja eestikeelsete lauludega kammerkoorilt NÄSI. Eestimaa juurteni viis meid pärimusmuusikansambel Duo Ruut ja kõiki puudutasid naisrahvatantsurühma Helsingi Helmed ning segarahvatantsurühma Vikerkaare esinemised. Eestikeelsed ühislaulud tegid rinna rõõmsaks ja südame soojaks. Oma panuse andsid folkrühmad Vingerpussid ja Lampin Tanhupiiri tantsijad! Kolonntants lõpetas kontserdi osa ja simman lõi lustaka õhtuse meeleolu! Kontserdi vahetekstid pani kokku ja esitas neid eesti ja soome keeles Heli Vija.

Olid välikohvikud, pakuti suppi ja grillvorsti! Lapsed tegutsesid lastealal ning noortel oli oma lebola. Sai võtta endale tasuta raamat, teha näomaalinguid, osta kauneid ehteid, eesti sokke, kruuse ning süüa eesti jäätistki! Oli palju suhtlust ning uute kogukonna plaanide pidamist!

Suured tänud osalejatele, esinejatele, vabatahtlikele, noortele, sponsoritele, korraldajatele!

Palju edu Eestile, kõiges, mille ette võtab!
Head suve lõppu ja koostööd!

Annela Liivat
Tampere Eesti Klubi

Galerii: 

1 thought on “Eesti taasiseseisvumispäeva tähistati 20.augustil 2022 rahvapeoga Tampere kesklinnas

Comments are closed.