29. märts 2024

Lahkus Aime Kinnep

19. augustil lahkus meie hulgast Rakke valla teenekas kultuuritegelane ning EKSÜ kauaaegne juhatuse liige Aime Kinnep.

Aime Kinnep oli pikaaegne Rakke Haridusseltsi eestvedaja. Rakke Haridusselts oli 1997. aastal Eesti Kultuuriseltside Ühenduse asutajaliige ja Aime Kinnep oli kuni 2018. aastani ühenduse juhatuse liige. Aime andis kaaluka panuse ühenduse kujunemisele ja seltsitegevuse arendamisele.

 

22. augustil 1946 Kurtnas sündinud Aime Kinnep oli läbi-lõhki virumaalane. Aastatel 1975-2007 juhatas Aime Kinnep Rakke Raamatukogu.  Seejärel oleks ta võinud pensionipõlve pidama hakata, kuid sitke  naine siirdus aastateks tööle Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumi raamatukokku. Aime Kinnep oli tunnustatud raamatukoguhoidja, pälvides ka  teenelise kultuuritegelase aunimetuse.

 

1996. aastal, mil taasasutati Rakke Haridusselts, sai alguse Aime Kinnepi teine elutöö – seltsitegelasena. Aimest sai pikkadeks aastateks seltsi juhatuse esinaine. Seltsi tegevus oli algusest peale väga sisukas – muuseumi asutamine,  regilauluansambli loomine, näitekunstiharrastus  jpm. Aime eestvõttel tähistati Rakkest pärit kultuuri- ja haridustegelastega seotud paiku. Aime kirjutas häid koduloolisi  raamatuid, mis on pühendatud Friedrich Robert Faelhmannile, Eduard Viiraltile ja lubjatööstur Karl Kadakule. Kirjasõnas kajastus ka selts ja kummarduse tegi Aime ka kodukandi laulupärimusele, koostades regilaulukogumiku. Karl Kadakale, lubja tööstusliku tootmise alusepanijale Rakkes, paigaldati Aime Kinnepi eestvedamisel koostöös Nordkalk AS Rakke Lubjatehase ja Väike-Maarja vallaga väärikas mälestuspink.

 

Aime tegutses giidina ja särtsu jätkus ka peoõhtute juhtimiseks.

 

Aime Kinnep oli Rakke valla aukodanik (aastast 2013).

 

Aime Kinnep jääb meie mälestustesse andeka, laiahaardelise ja teotahtelisena.

Kaastunne Aime lähedastele.

Eesti Kultuuriseltside Ühendus


Ärasaatmine toimub Lääne-Virumaal Simuna kalmistul 27. augustil algusega kl 12.00.

Kõik, kes soovivad, on oodatud ärasaatmisele. Peale matusetalitust Simuna kalmistul liigume edasi Kurtna külamajja, kus kõik saavad enne tagasiteele asumist buffeelauas veidi keha kinnitada. Elen Kinnep 509 1390

 

 

 

1 thought on “Lahkus Aime Kinnep

Comments are closed.