19. märts 2024

Keskajapäevad Turus

Turu suve kõige oodatum sündmus, Keskajapäevad, sai juuli alguses korraldatud täismõõdus üle kahe aasta. Turu Eesti Keskus oli jälle kaasa löömas- neli päeva toimuv laat annab ju hea võimaluse kutsuda inimesi ühinguga tutvuma ja oste tegema. Lisaks oleme ka ise suured keskaja huvilised, muidugi – meie oma kontori õuel Vanal Suurturul toimub ju Soome suurim ja vanim keskaja üritus.

SA Hea Hoog Eestist tuli meile külla ja võttis kaasa suure valiku vahvat käsitööd. Lemmikloomi rõõmustasid mänguasjad ja nuuskimismatid, pererahvast mõnusad saunamütsid ning toredaid lelusid jagus ka kõige pisematele.

Laadarahvas Turus oli väga huvitatud toodetest ja sihtasutuse tööst. Hea Hoog esindajad tootmis- ja müügijuht Epp Sõna ja tegevusjuhendaja Kaja Kalvist kutsuti ka tutvuma Turus tegutseva töökeskusega. Oli huvitav kohtumine, kohe hakati mõtlema ka koostöö peale tulevikus.

Keskajapäevade programmis Turu Eesti keskuses oli lisaks veel Ülle Priksi tehtud keskajariiete näitus. Näituse kleidid on varasematel aastatel olnud laatade ajal kasutusel ja neid on näidatud isegi moenäituse laval.  Seekord oli tõesti nii soe, et parem oli näidata neid kui ”kunstiteoseid” seina peal! Külastajad oli väga huvitatud ja neil jagus küsimusi.

 

Kirsi Äyräs