28. märts 2024

Londonis kasutavad eesti lapsed edukalt Zoom keskkonda

Londoni Eesti Seltsi juhatuse liige Jane Bakhof on Eesti Majas läbiviidavate keeleõppe töötubade üks algatajatest. See on Keelekindlus, mis on laste- ja noorteklubi, kus eesti keelt õpetatakse ja õpitakse läbi praktiliste tundide ning kogemuste. Saadakse kokku kord kuus ja alati on külas uus ja põnev külalisõpetaja, kes oma tööst räägib.

Esitletud on palju põnevaid ameteid – kirjanikud, kunstnikud, lauljad, õmblejad jne. Üheks praktiliseks tunniks on kõigi lemmik kokandustund, kus valmivad maitsvad eestimaised toidud.

Viimaste kuudel on kolitud internetti nagu kõik teised õppeasutused. Jane Bakhoff räägib, kuidas toimub Keelekindluse õpe kriisiajal: „ Kerli Liksor, meie eesti keele õpetaja, kes nüüdseks on Eestisse kolinud, annab tunde lastele edasi läbi Zoomi. Oleme hakanud kasutama ka Padleti platformi, kus lapsed omavahel retsepte jagavad. Plaanis on proovida käppa GoogleArtis. Inimesed on virtuaalmaailmaga sinasõbraks saanud ning meile on ilmunud juba paar külalisõpetajat, kes hea meelega oma tööst lastele läbi veebi räägivad.“

„Keelekindlalt edasi!“ soovib Keelekindlus kõigile eesti lastele ja vanematele.

Jane Bakhoff
LES juhatuse liige
Keelekindluse asjapulk

Pildid: Keelekindluse albumist

Kaanefotol: Keelekindluse tund veebi vahendusel