19. märts 2024

Hea noor globaalne eestlane!

MTÜ Ülemaailmne Eesti Noortevõrgustik (ÜENV) korraldab esimest korda Noorte Virtuaalpäevi, et tuua kokku Eesti juurtega noored kõikjalt maailmast ja teada saada Sinu mõtteid!

Kutsume kõiki aktiivseid Eesti juurtega noori vanuses 14-30 eluaastat, kes räägivad eesti keelt suhtlustasandil meiega koos arutlema. Soovi korral on võimalus oma mõtteid jagada ka inglise ja vene keeles. Virutaalpäevade info on lisatud ka inglise ja vene keeles artikli lõppu.

Virtuaalpäevadel saad tutvuda teiste huvitavate noortega, rääkida kaasa eestlaseks olemise teemadel ja anda oma panus üleilmse eestluse koostöökomisjoni. See, mida nüüd arutame on tulevikus väga oluline!

Virtuaalpäevad toimuvad Zoomi keskkonnas orienteeruvalt 2-tunniste sessioonidena kahel järjestikusel laupäeval 30.05 ja 06.06 algusega kell 17.00 Eesti aja järgi. Üritusel osalejad saavad endale nimetuse Ülemaailmse Eestluse Noorsaadik 2020 (Global Estonian Youth Ambassador 2020), mille allkirjastab koostöökomisjoni juht rahvastikuminister Riina Solman.

Noorte sisendit ootame järgmistel teemadel:
Keeleõpe ja haridus; Eesti kuvand, info ja kommunikatsioon; kultuurieksport ja kultuuriseltside koostöö; majanduskoostöö ja investeeringud; konsulaarteenused ja rahvadiplomaatia; noored ja noored täiskasvanud; rahvuskaaslaste usuline teenimine ning tagasipöördumine.

Virtuaalpäevade mõtted saadetakse Eesti valitsuse poolt korraldatud üleilmse eestluse programmi, millega saad tutvuda siit: https://www.siseministeerium.ee/et/eesmark-tegevused/uleilmne-eestlus.

Virtuaalpäevadele saab registreerida kuni 05.06.2020 aadressil http://bit.ly/virtuaalpaevad.

Küsimuste puhul kirjutage julgelt eesti, inglise, või vene keeles aadressile noored@globalestonian.com

Kohtumiseni Virtuaalpäevadel!

MTÜ Ülemaailmse Eesti Noortevõrgustiku juhatus
Tuuli-Emily Liivat  – Soome
Juku (Josh) Gold – Kanada
Martin Tikk – Eesti
Karl Herbert Grabbi – Ameerika Ühendriigid
Nora Sööt – Rootsi
Valera Krinberg – Venemaa


Dear young global Estonian

Всемирное Объединение Молодых Эстонцев


Internetis: https://globalestonian.com/et/noored