19. märts 2024

EKSÜ kodulehe lugejaskond asub üle maailma ja kasvab stabiiselt

Täpselt aasta tagasi paigaldasime meie kodulehele külastajate loendamiseks ja jälgimiseks kaardi. Seda saab vaadata ajas. See ei puuduta meie FB lehte, mille statistika on eraldi.

Saame avaldada alljärgnevat statistikat meie kodulehe kultuuriseltsid.ee kohta:

  • aasta jooksul on meie kodulehte külastanud 36 362 korda
  • riike, kust meid jälgitakse, on 71 sh on USAs endas 71 erinevas asukohas, Venemaal 61 asukohas, Austraalias ja Soomes 29 kohas. Isegi Türgis on 12 asukohta, kus meie lehel avaldatava vastu huvi tuntakse.
  • eksootilisematest paikadest on meil lugejaid ka Uus- Meremaalt ning mitmest Aafrika riigist. Honolulust ja Tokyostki on meid loetud
  • nädalas on üle 1000 külastuse
  • ühes kuus keskmiselt 4000 korda

Lehel on veel mitut sorti huvitavat infot ja statistikat, millega on ajas jooksvalt võimalik tutvuda siitkaudu: 

Nii et kutsume üles jätkuvalt meile oma seltside tegemistest teada andma, info levib. Oleme tõeliselt rahvusvahelised 🙂 ja pole maailmas kohta (ainult Antarktikas ja Gröönimaal, kuigi Gröönimaal ilmselt vähemalt üks eestlane siiski leiduks), kus meil lugejaid ei oleks. 🙂

Kuna tegemist on ainult eestikeelse kodulehega, siis tuleb sellest ju järeldada, et pole maailmanurka, kus ei räägitaks eesti keelt või kus poleks eestlasi. Lugejaskonna asukohti vaadates, saame samuti ülevaate, kus on meie rahvuskaaslasi kõige rohkem ja kus kõige vähem. Nii et kaart on mitmes mõttes kõnekas. See on globaalse eestlaste ülevaade.

Ilmselt kasvaks meie lugejaskond veelgi rahvusvahelisemaks ja arvukamaks kui suudaksime muuta meie kodulehe keele mitmekeelseks. Aga see on mõte perspektiiviks.

 

Liina Miks
EKSÜ tegevjuht