29. märts 2024

Karjapoisi vastlad

Käesoleval aastal toimub lisaks laulu- ja tantsupeole ning ESTOle Eestis ka Rahvusvaheline Folkloorifestival Baltica 2019. Enne suurt pidu korraldatakse Eestimaa erinevates paikades eelpidusid.

Üks eelpidudest toimus 16. märtsil Audru Männituka lasteaia õuealal. Pidu oli mõeldud laste peona, millest kutsusime osa võtma ka täiskasvanute folkloorirühmi. Eelpeole registreerisid ennast 4 täiskasvanute folkloorirühma: Selts “Kajakas”, “Hoiuspuu” naisrühm, “Hoiuspuu Memmed”, “Jõõpre Vanaemad” ja laste folklooriring “Karjalapsed”.

Registreerides eelpidu mõtlesime teha ühe mõnusa vastlapäeva tantsudega, mängudega ja kindlasti hobusõiduga. Kui liugu lasta ei saa, siis sõideti hobusega naaberkülla või tehti lihtsalt üka pikem sõit. Ja kellele ei meeldiks hobusega sõita!

Planeerida ju võib, kuid ilma ette ei tea kunagi. Lootsime lund ja pisut külmagi, aga ilmataat arvas teisiti – lasi tibutada vihma. See meid ei heidutanud, sest oleme oma üritusi ennegi olenemata ilmast teinud.

Igal rühmal oli 3 tantsu, mis ta oli välja valinud. Tantsiti mõnuga ja kes tahtis ning oskas, tantsis kaasa. Peale tantsu said peolised kinnitada oma keha hernesupiga ja juua sooja jooki.

 

Evi Vaher,
Pärnu KAJAKAS

 

1 thought on “Karjapoisi vastlad

Comments are closed.