28. märts 2024

ESTO 2019 programm on paigas ja passid varsti müügis

ESTO 2019 pressiteade 17. septembril 2018

XII ülemaailmsete eesti kultuuripäevade ESTO2019 programm 28. juunist 3. juulini Helsingis, Tartus ja Tallinnas on üldjoontes valmis ning passide hinnad peakomitee poolt kinnitatud. Piiratud arvul passe eelmüügi hinnaga tuleb müüki oktoobris.

ESTO2019 toimub nädal enne laulu- ja tantsupidu, tuues kokku eestlased ja nende sõbrad üle maailma, et tähistada üheskoos Eesti Vabariigi 100. juubelit.

AVAMISESEST HELSINGIS

ESTO pidulik avamine toimub Helsingis 28. juunil. Toomkirikus toimuvale aktusele järgneb avakontsert Senati väljakul. Ärimehed, noored ja esinejad kogunevad Helsingisse aga juba päev varem, et laiendada oma kontaktvõrgustikku Soome lahe majanduspiirkonnas, värskendada teadmisi Soome ja Eesti suhetest ning valmistada ette suurt avatseremooniat. Noorte tulevikukonverentsile Helsingi ülikoolis jõuavad ka need estolased, kes saabuvad Helsingisse avapäeva hommikul. Õhtul suundutakse Tallink Silja laevaga M/S Silja Europa Tallinnasse, laeval on pidulik õhtusöök ja ESTO avapidu tantsu ja muusikaprogrammiga. Hommikul viivad ESTO bussid ja rong estolased Tartusse.

MILLEKS ESTO?

“ESTO traditsioon pärineb aastast 1972, kui eestlased Läänes kogunesid Kanadasse Torontosse, et üheskoos au sees hoida Eesti kultuuri ja traditsioone. ESTO-de tähtsus on seisnenud kriitilises vajaduses hoida alal eesti keelt, kultuuri ja eestlust Nõukogude okupatsiooni ajal, kui ei olnud võimalust Eestit külastada,” selgitab ESTO2019 juht Sirle Sööt Rootsist. “Sama oluline on ESTO traditsioon ka täna, et alal hoida üle ilma laialipillutatud eestlaskonnas eestlust ja ühtsuse tunnet, seda nii omavahel väljaspool Eestit kui ka suhetes Eestimaaga”.

ESTO PASSID

Oktoobrikuus tuleb müügile piiratud arv ESTO passe, mille eelmüügi hind kehtib kuni 31. detsembrini.

Täpsem info passide kohta allolevas pressiteate lingis

ESTO korralduskomitee

esto2019@gmail.com

Info: Sirle Sööt, Esto2019 Peakomitee juht
Sirle@esto2019.com
+46 72 519 04 80

Pressiteade eesti keeles Pressiteade ESTO passihinnad

Pressiteade inglise keeles  ESTO2019 Is Coming Press Release 1.0

Pressiteade ja programm vene keeles Venek ESTO