28. märts 2024

Novembris on Tartu Folgiklubi külaliseks Marju Kõivupuu

23. novembril kell 19.00 on Tartu Folgiklubi külaliseks Marju Kõivupuu, kes käsitleb oma üldharivas loengus muusika osa inimese eluringis “vanasti” ja tänapäeval.

Marju Kõivupuu on filoloog ja folklorist, Tallinna Ülikooli Eesti Humanitaarinstituudi maastiku ja kultuuri keskuse vanemteadur. Ta on sündinud Mäepõru külas Võrumaal. 2002. aastal kaitses Marju Kõivupuu doktoritöö surmakultuuri suundumustest Võrumaa matusekombestiku näitel. Ta on pidanud erialaseid loenguid paljudes tele- ja raadiosaadetes ning osaleb Vikerraadio saatesarja “Memoturniir” võistkonnas. Kõivupuu oli 2017. aasta suvel toimunud XII noorte tantsupeo idee “Koit ja Hämarik” kaasautor.

Folgiklubi tahab pakkuda Tartus kultuuritundlikku ja harivat ajaveetmise võimalust, mis edendaks pärimus-, autorilaulumuusikat ning sellesuunalist populaarteaduslikku haridust ning mis leiaks kajastamist üleriiklikus meedias. Vestlusest, st autoritunnist, kus arutletakse ühe muusiku, autorilaulja ja sel hooajal ka uurijatega/teadlastega, valmib Klassikaraadio saade Folgialbum. Salvestus arhiveeritakse Eesti Rahvusringhäälingu arhiivis. Vestlusele järgneb muusikute kontsert, loeng või avalik vestlus publikuga.

Ants Johanson
Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts