29. märts 2024

ERM-i Sõprade Seltsil on vabatahtlikud abiks

Elu valgus

Foto: Seltsi raamatukogu on saanud hinnalise täienduse – Mart Laar kinkis selle tarbeks Jakob Hurda (16.11.2016)1907. aastal ilmunud jutluseraamatu „Elu valgus“.

Muuseumis elu keeb ja iga päev juhtub midagi põnevat! Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Selts on tulnud oma vabatahtlikega muuseumile appi, et uues majas kõik vajalikud tööd ikka tehtud saaksid.

Alates 27. oktoobrist töötavad seltsi vabatahtlikud ERMis abilistena, novembrikuu lõpu seisuga saab tehtud 27 tööpäeva x 2 elik 54 tööpäeva elik üle 400 töötunni!

Rahvusvahelise vabatahtlike kaasajate päeva eel, 4. novembril, osalesid mitmed Riigikogu liikmed vabatahtlikena erinevate ühenduste tegevustes. ERMi Sõprade Seltsi juures töötas Laine Randjärv ja tema ülesandeks oli muuseumi arhiivis vanade fotode sorteerimine.

ERM-i Sõprade Seltsi juhataja Tanel Linnus ja sekretär Sirje Madisson Tartumaa kodanikuühenduste tänuüritusel

Sõrade seltsi suurt tööd vabatahtlikega on märganud ka teised – 23. novembril Tallinnas toimus vabatahtlike kaasajate päev, kus siseminister Henno Pevkur andis seltsile üle Vabatahtliku sõbra märgise. Kokku said Vabatahtliku sõbra märgise 17 seltsi üle Eesti, koos räägiti Vabatahtliku Tegevuse Võrgustiku ühistest sihtidest ja anti oma kinnitav näpujälg võrgustiku koostöökokkuleppele.

Tunnustusi on tulnud ERM-i sõbrade seltsile sellel sügisel veel – 24. novembril toimunud Tartumaa kodanikuühenduste tänuüritusel kuulutati välja Tartumaa 2016. aasta kodanikuühendus. Paljude kandideerijate seast oli välja valitud kolm nominenti: Tartu Toidupank, ERMi Sõprade Selts ja MTÜ Kullaga Tuulik. Teenitult sai tiitli Tartu Toidupank, aga seltsilegi jätkus sooje sõnu ja tunnustust.

ERM-i Sõprade Seltsi juhataja Tanel Linnus ja sekretär Sirje Madisson Tartumaa kodanikuühenduste tänuüritusel

Seltsi on hiljuti väisanud ka tähtsad külalised – 18. novembril külastas ERMi Vabariigi President Kersti Kaljulaid, kes mõned minutid veetis ka sõprade seltsi ruumis.

Ka seltsi raamatukogu on saanud hinnalise täienduse – Mart Laar kinkis selle tarbeks Jakob Hurda (16.11.2016)1907. aastal ilmunud jutluseraamatu „Elu valgus“.

Suur tänu kõigile abilistele, sõpradele ja märkajatele!

Sirje Madisson
ERM-i Sõprade Seltsi sekretär