28. märts 2024

Seltside trükiste näitus-müük ja hõimupäev 17. oktoobril ERM-i näitusemajas

IV raamatulaat 17.10.2015

Eesti Kultuuriseltside Ühendus ja Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Selts kutsuvad:

Hõimupäeval , 17 . oktoobril saab Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas osta huvitavaid raamatuid, meisterdada handi riidenukku, külastada näitusi ning nautida mari pühapäevakooli laste esinemist.

Laupäeval, 17. oktoobril kell 11 – 15 toimub Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas  Eesti Kultuuriseltside Ühenduse traditsiooniline seltside poolt väljaantud trükiste näitus-müük ja mõttevahetus  seltside kirjastamisprobleemidest. Valik on lai, aga hinnad väikesed!

Kell 12 – 14  Perepäev „Hõimurahva tuba“

Kell 12 esinevad näitusemaja fuajees maride pühapäevakooli lapsed ja Tartus tegutsevad udmurdi muusikud Irina Reshetnikova, Nikolai Anisimov, Pavel Kutergin.

Töötoas õpetab  käsitöömeister Õnne Uus valmistama hantide traditsioonilist riidenukku. Õnne Uus  on valmistanud soome- ugri  rahvaste nukkude koopiaid ja tööjuhendeid tegevuste tarbeks  Eesti Rahva Muuseumi uues majas.

Avatud on näitused:

  • säilitaja ja konservaatori töö telgitagused avav „Vaevatud artefaktid ekstreemsetes kliimatingimustes“;
  • „Pronksspiraalidest vaselisteni“, mis loob   maapõuest leitud katkendite põhjal ettekujutuse omaaegsest pidurõivast:
  • raamatunäitus „ERM meenutab oma auliikmeid. Kristjan Raud 150“.

Töötavad kohvik ja muuseumipood!

Kõik seltsid, kes on andnud välja erinevaid trükiseid – olgu nendeks siis raamatud, ajakirjad, albumid, voldikud, jms – on oodatud oma trükiseid näitama-müüma.

Oma osalemissoovist palun andke teada kuni 9. oktoobrini – tel 522 6248, e-mail kultuuriseltsid(at)gmail.com, Margit Reinkubjas.

Võtke palun ühendust ka siis, kui Te ise ei saa tulla, sooviksite aga saata oma trükiseid – püüame üheskoos leida lahenduse.

III raamatulaat 29. novembril 2014