19. märts 2024

Koidu seltsimaja talgud 7. septembril

Koidu seltsimaja on pika ja väärika ajalooga maja Viljandi kesklinnas. Esimesed märkmed ehitisest pärinevad juba 1870ndate aastate lõpust. 1911. aastal ostis maja Kultuuriselts Koit, kes seda tänaseni ülal peab.

Aastal 2016 avas grupp kultuurseid noori seltsimaja uksed taas Viljandi rahvale ja asus maja ellu äratama. Koidu seltsimaja sammub jõudsalt kunstide ülese loomemaja poole. Tänaseks toimetavad Koidus kunstnikud nii alaliselt stuudiopindadel kui lühemate programmide raames, näiteks loomeresidentuurides. Töötame selle nimel, et Koidu seltsimaja oleks koht kunstnikele lühema- või pikemaajaliseks tegutsemiseks, residentuurideks, etendusteks, performance’iteks, näitusteks, kontsertideks, filmi- ja kirjandusõhtuteks. Soovime, et nii kunstnikel kui ka publikul oleks Koidu seltsimajas järjest paremad tingimused. Maja on jõudsasti arenemas!

Talgute eesmärk on Koidu seltsimaja korrastamine ning paremate tingimuste tekitamine loometegevuseks. Tegemist on koristus- ja remonditalgudega. Tööülesanded sõltuvad sellest, mitmed ja milliste eelistuste-oskustega inimesed aitama tulevad. Koidu seltsimajas jagub aga hulga koristustöid ja soovi korral leiame toakesegi, mille remontimisel kaasa aidata.

Talgulisi kostitame lõunapausil toidupoolisega.

Kõik huvilised on lahkesti oodatud  7. septembril 2019 11:00 – 18:00!

 

Viljandi Kultuuriselts KOIT