28. märts 2024

Tadžiki plov eesti moodi

18. oktoobril korraldas Eesti Karjala sõprusühing Kolle Petroskois seminari Tadžiki seltsi juhi Davlatali Khudojevi põnevas kodus.

Seminaril osales Karjala Vabariigi regionaalpoliitika ministeeriumi esindaja Vladimir Simakov. Sel ajal kui maja sisehoovis kuulsat tadžiki pilaffi valmistati, rääkisid ettekandjad Karjala avalike seltside sõprusest ja vastastikusest abist. Lektoritele esitati küsimusi selle kohta, kuidas Karjalasse saabunud rändajad ja riigisiseselt ümberasustatud isikud siia elama asusid, mida nad tegid, kuidas nad lõid oma etnilisi ja kultuurilisi keskusi ning millist abi nad vajavad.

Pärast arutelusid õue minnes said seminaril osalejad näha ja tunda vilunud koka Ubay kulinaarset võlu. Pilaff sai valmis just siis, kui ürituse ametlik osa lõppes. Lauale asetatud rooga täiendasid traditsiooniline pitsaleib ja salat, mis oli valmistatud omaniku eri retsepti järgi.

Eesti toite esindasid kiluvõileivad munaga ning maitsvad koogid õunte ja kodujuustuga. Sõbraliku õhkkonna loomiseks kaeti lauad elegantsete laudlinadega ja süüdatud küünlatega. Meil tekkis huvitav mõte järgmisel korral pajas mulgikapsaid keeta.

Õnnitleti ka sünnipäevalast Jelena Rjabikovat, kes on seltsi Kolle esimees alates 1997. aastast. Kõige paremini kajastavad õnnitluste olemust Kreeka kultuuriühingu Hellas esimehe Tatjana Kornijenko sõnad: „Las küpsus mõtleb helgelt, aga vanadus ärgu leidku sinuni teed!“

Jelena Rjabikova
Petroskoi

Fotod: Irina Antropova

1 thought on “Tadžiki plov eesti moodi

Comments are closed.