28. märts 2024

Londonis valmistatakse eestipärast tatraleiba

16. detsembril toimub Londoni Eesti Majas tatraleiva valmistamise õpituba.

Juuretisega tatraleiba on lihtne ja nauditav kodus valmistada – see on põline Eesti oskus, mis jääb kogu eluks, rõõmustab sööjaid ning täidab kodu võrratu leivalõhnaga.
Tatraleiva õpituppa on väga oodatud osalejad, kellel on huvi Eesti vanade leivatraditsioonide vastu, soov õppida juuretisest imelist leiba valmistama või kes  eelistab tervislikel põhjustel gluteenivaba toitu.

Ainulaadne võimalus osaleda Londonis juuretisega tatraleiva küpsetamise õpitoas. Õpetaja Liisa Kaasik on Eestis tunnustatud tatraleiva koolituste läbiviija, inspireeriv tatratoitude ning pärimuskultuuri tutvustaja.

Õpitoas on osalejatele kaetud laud tatrast valmistatud värskete leibade ning piparkookidega. Õpime koos selgeks, kuidas põlisel moel küpsetada juuretisega tatraleiba. Osalejad saavad koju kaasa leivaalgatuse ehk leivapoja ning täpse leiva tegemise õpetuse.

Soovitused osalejale:
Palun võta kaasa kaanega suletav purk juuretise jaoks, võib võtta ka pearäti ja põlle, et end veel rohkem leivaküpsetamise meeleollu viia 🙂

Osalejate tagasiside:
Piia Päid: Soovitan südamest kõigile, see on väga vahva koolitus imearmsa inimese poolt, mis tuleb südamest, annab tunde “Kõik saavad hakkama”.

Piret Roose: Olen ülirahul koolitusega ja nüüd kohe kindlasti oma lemmikuga – juuretisega tatraleib, millest kaua olin unistanud.

Toimumisaeg: pühapäeval, 16. detsembril 2018 kell 17.00-19.00
Toimumiskoht: Londoni Eesti Maja, 18 Chepstow Villas, London W11 2RB
Kestvus: 2 tundi (kell 17.00-19.00)
Osaluspanus: 7£ sisaldab valmistamise ja degusteerimise protsessi. Tasuda saab koha peal.

Osavõtt eelregistreerimise alusel! Registreerida saab siin:
https://www.eventbrite.co.uk/e/tatraleiva-opitubabuckwheat-bread-workshop-tickets-52687516781?fbclid=IwAR1nadji26cduW9J_ykLShptrLUXgEP0Vaophd22mtvFU6hf6SItB1jk6xg

Õpituba toimub eesti keeles!

—————
Küsi lisainfot: info@estoniansociety.co.uk
NB! Alla 18aastase lapse võid õpituppa tasuta kaasa võtta.