28. märts 2024

EKSÜl on uus liikmesselts – Estonian Folks International

Mais liitus meiega taas uus liikmesselts – Estonian Folks International MTÜ. Tegemist on meie varasemate koostööpartneritega. Estonian Folks osales eelmisel aastal meie EV100 auks korraldatud festivalil “Sajaga seltsis” ERMis.  Anname neile ikkagi siinkohal võimaluse ennast lähemalt tutvustada.

Tere tulemast!

Estonian Folks International on projekti korras kokkutulnud rahvatantsuhuvilised, kes kogunevad, et koos tantsida ja esineda, samal ajal ka reisida, leida uusi tutvusi ja tutvustada Eesti rahvatantsu välismaal. Estonian Folks võimaldab kokkusaamisi ja tantsutrenne kõigile huvilistele olenemata soost, elukohast, päritolust ja tantsuoskusest. Ainuke tingimus on huvi eesti rahvatantsu tantsida.

Tänaseks on väljakujunenud regulaarsed kokkusaamised nii Londonis kui ka Tallinnas, eesmärgiga pakkuda tantsuvõimalust väliseestlastele, eestikeelt mitte-oskajatele ja teistele, kellel elustiili ja töökoha tõttu palju reisida tuleb.

Estonian Folks International kasvas välja Londoni Eesti Seltsi Rahvatantsurühmast, kes osales 2014 aastal Üldtantsupeol. Peale tantsupidu aga rühm lagunes ja visalt edasi jäi tantsima vaid paar inimest. 2016 aastal tekkis entusiastlike noorte eestvedamisel eestlasi ja rahvatantsu reklaamiv liikumine – Estonian Folks kui tuldi 2016 kevadel välja videoga “Estonian Girls in London”. Tekkisid sidemed mitmete teiste väliseestlastega, kellega jagada ühiseid huve – tants, reisimine ja vahva seltskond.

Eestit on esindamas käidud mitmetel rahvusvahelistel festivalidel Euroopas, kus esinetakse ja õpetatakse eesti rahvatantsu kohalikele.

Estonian Folks osaleb tuleval tantsupeol kahe rühmaga: rahvusvaheline rühm Segased, kellest pool on Inglismaal elavad eestlased ja pool kokku tulnud Soomest, Taanist, Hispaaniast, Šveitsist ja ka Eestist. Teine on rühm on Londoni Pererühm, kes on Londonis ja Londoni ümbruses elavad pool-Eesti pered. Kõigis peredes on üks vanematest eestlane ja teine vanem mõnest teisest rahvusest.

Meie tegemisi on võimalik jälgida nii meie FB lehelt kui ka kodulehelt.

Marje Remmet,
London