28. märts 2024

EKSÜl on tänasest uus liikmesselts!

Eesti Kultuuriseltside Ühenduse juhatus kinnitas täna EKSÜ uueks liikmesseltsiks Šveitsi Eesti Seltsi. Selts on meile küll varasemast juba hea koostööpartner ja oleme nende huvitavaid ettevõtmisi mitmel korral ka kajastanud, kuid anname siiski meie uuele liikmele siinkohal võimaluse veidi enda kohta kirjutada.
Tere tulemast EKSÜ liikmete perre!

Šveitsi Eesti Selts on tegutsenud juba üle 65 aasta ja koondab endas eestikeelseid ja -meelseid inimesi Šveitsis. Šveitsi seltsis on liikmena 80 peret, kellest enamus on koondunud Genfi ja Zürichi ümbrusesse.

SESi eesmärgiks on tugevdada eestlaste võrgustikku Šveitsis, hõlbustada äsjasaabunute kohanemist, luua perelistele võimalusi kohtumiseks teiste peredega ja anda oma panus kohalike eestlaste kultuurielu edendamisse. Šveitsi Eesti Seltsi koosviibimistest on alguse saanud regulaarselt kooskäiv Eesti laste Mänguring, Eesti rahvatantsu grupp, Eesti koor, Eesti raamatute kogu St.Gallenis ning Eesti Kultuuriselts Bernis.

Lisainfot saab seltsi kodulehelt: https://www.estonia100switzerland.com/gallery.htmlwww.eestiselts.ch ning https://www.facebook.com/SveitsiEestiSelts/

 

Mirjam Loertcher
Šveitsi Eesti Seltsi President

Kaanepildil: Šveitsi eestlased istumas maailma kôige pikimal pingil, (üle 1000m) Kronbergis.