28. märts 2024

Tamperes toimus noorte kokkusaamine

28. septembril toimus Tamperes esimene Soome Eesti Noorte poolt korraldatud koostööpäev, millest võtsid osa eesti noored üle Soome ja ka Eestist. Ootuste kokkuvõte koostööpäevale näitas, et noored soovisid tutvuda uute inimestega, võrgustuda; saada uusi teadmisi ja täiendada infot Soome Eesti Noored (SEN) kohta.

Ühiselt arutati järgmiste koostööpäevade sisupoolt ja tehti ettepanekuid. Eriti oluline oli eesti keele õppimise teema ja Üleilmakool kui uudne ja kaasaegne õpikeskkond. Veel saadi teada, millega tegeleb konsul ning millised on tagasipöördumise võimalused Eestisse. Koostööpäeval esinesid Kaisa Männik /EV Suursaatkond/, Helja Kirber /Eestikeelse Hariduse Selts ja Üleilmakool/ ja Kaire Cocker /INSA/.

ESTO 2019 Tartu noortetoimkonna esindus tegi lühiülevaate ESTO noordelegaatide tegemistest Helsingis,Tartus ja Tallinnas. Tamperes olid esinemas Martin Tikk, Mihkel Markus Miks, Rainer Grosberg ja Merilin Miks, kes tutvustas ka oma uurimistööd väljarände teemal.

Koostööpäevaga jäädi rahule. Tagasisides tõid noored välja usaldusliku õhkkonna, pädevad esinejad, huvitavad ja vajalikud teemad, aktiivsed osalejad, ajakavas püsimise ja maitsva toidu.

Noored on valmis liituma Soome Eesti Noored ry-ga ja panustama seltsi arengusse. Uus koostööpäev on plaanitud novembrisse, siis kui toimub Mardilaat Helsingis!

Soome Eesti Noored tänavad koostööpartnerid: Rahvuskaaslase programmi, Tampere eesti poodi ja Tampere Eesti Klubi eduka koostööpäeva läbiviimise eest.

Annela Liivat

Soome Eesti Noored ry mentor

3.10.2019