28. märts 2024

Sinimustvalge värvikombinatsioon tuntud ka Hispaanias.

Rongkaik

Londoni Eesti Seltsi meeskond osales Hispaanias, Fuengirolas toimuval rahvusvahelisel kultuurifestivalil Feria de los Pueblos Fuengirola 30.04.19 – 5.05.19 esindades Eestit esimest korda suurfestivalil, millest võttis osa 35 erinevat riiki.

Festivalil osalemise idee sündis Londoni Eesti Seltsi eestvedajate ja Fuengirolas paikneva restorani Babis Corneri koostöös. Londoni Eesti Seltsi korraldusmeeskond on juba aastaid väga edukalt koordineerinud eestlastele mõeldud suurüritusi Londonis, populaarseim EV100 tähistamine Westminster Cathedral Hallis eelmisel aastal. Restoran Babis Corner on Hispaanias, eestlasest ettevõtja Aleksander Srofi poolt juhitud edukas restoran, mis kandis hoolt festival ala toitlustamise ning märjukese müügi eest.

Eestist tulid kohale esigrillmeister Enn Tobreluts oma meeskonnaga ning Hiiumaalt tervisetoitu pakkuv väikeettevõtja HIID ( Margit Pruul), kellel olid kaasas ka astelpaju mahlad pereettevõttelt SEMU. Eesti telgis ootas külastajaid kogu nädala vältel põnev päevaprogramm. Eesti esinejate nimekiri oli rikkalik, iga paari tunni järel astus lavale uus esineja. Laval sai näha Sulo Tintset, Jüri Homenjat, Eimel Kaljulaidi, ansamblit ÖÖ.  Hilisõhtul kuni varajaste hommikutundideni keerutas tantsuks muusikat samuti Eestist saabunud, populaarne DJ Rozell.

Päeval pakkusid võimalust Eesti tantsukultuuriga tutvumiseks eesti rahvatantsijad Londonist, ESTONIAN FOLKS, kes korraldasid Marje Remmeti ning Iivi Zajedova juhendamisel hoogsaid tantsutöötube ja esinesid mitmeid kordi nii laval maja sees, kui väljas. Rahvatantsijad esindasid ka Eestit rongkäigul festivali teisel päeval. Lisaks tantsutöötubadele, toimus ka eesti rahvalaulutöötuba, tuntud Londoni muusikaõppejõu Reet Kromel-Williamsi juhendamisel. Sinimustvalget lipumustrit sai põsele joonistada näomaalingu töötoas.

Eesti telgis pakuti maitsvaid eestipäraseid suupisteid, kartulisalatit, rummikooke, kiluvõileibu, kokteile nõgesest ja astelpajust ning eestimaiseid õllemarke. Müügil oli rikkalik valik eesti käsitööd.

Maja välise dekoratsiooni kujunduse teostas Eestis tegutsev kunstnik Silver Seeblum ning maja ülddekoreerimise võtsid enda kanda eesti vabatahtlikud nii Londonist kui Fuengirolast. Kogu eesti ala oli dekoreeritud sinimust valgetes värvitoonides.

Kujunduse ja maja helitehnika renti toetas Eesti Saatkond Hispaanias.

Eesti ala üks peakordineerijatest Tiia Avastu on väga positiivne ka järgmise aasta suhtes : huvi Eesti vastu Hispaanias oli väga suur, Eesti telk oli populaarseim kogu festivalinädala vältel, tagasiside meie külastajatelt on väga positiivne. Tõime väärikalt Eesti lipu Hispaaniasse ning kindlasti on põhjust järgmisel aastal uuesti osaleda, eeldades, et meid toetavad ka Eesti fondid.  Festivali korraldustiim tänab veelkord kõiki meie toetajaid, osavõtjaid ning vabatahlikke, tänu kellele suurüritusel osalemine teoks sai.

 

Tiia Avastu

LES 2019

Rohkem melust   siit: