28. märts 2024

Koorilaagris olid koos naiskoorid Leelo ja Ilo

Uu-uh,

Näiokõsõti noorõkõsõ …

Pärnu naiskoori Leelo ühepäevane koorilaager toimus koos kauaaegse sõpruskoori, Tallinna naiskooriga Ilo 13. jaanuaril. Toreda taaskohtumise ühiseks eesmärgiks oli eelseisev suvine üldlaulupidu ja teadmine, et koos on kergem repertuaari õppida. Igale häälerühmale jagus õppeperioodiks dirigent, sest  mõlemal kooril on kaks entusiastlikku ja pühendunud koorijuhti.

… virvendav vool käib õrnalt

üle vetepinna …

Naiste laul voolas, virvendas ja  helises õrnalt neljas Pärnu Ühisgümnaasiumi ruumis, kus häälerühmades lauludega tööd tehti. Õpiti naiskooride liigirühma laule ja lauldi läbi ka ühendkooride kava.

Ilmaratas veereb,

veereb üle maa …

Dirigentide rotatsioon oli täpselt välja arvestatud ja nii  kohtusid koorijuhid kõikide lauljatega ja vastupidi. Emotsioonidest ning lauludest tulvil särasilmsed naised kogunesid kokkulaulmiseks kooli aulasse. Laulu saatel loojus päike  ja naised laulsid seni…

Kuni kõik kibeda meelest

ja mure südamest ära viis.

Ühislaager oli leelodele topelt kasulik. Esiteks on kindlam vastu minna eelproovidele ja teiseks ootab Leelot  juba  veebruari lõpus kontsertreis Minskisse, kus kindlasti kantakse ette mõni laulupeo kavas olev naiskoorilaul.

Piret Pedanik,
Leelo

1 thought on “Koorilaagris olid koos naiskoorid Leelo ja Ilo

Comments are closed.