28. märts 2024

Kajakas lendas Viimsisse

Rahvakultuuriselts Kajakas sõitis 30. novembril Viimsisse, et osaleda sõprusrühma Valla-alune 30. sünnipäeva kontserdil ja ja hilisemal rõõmurohkel koosviibimisel.

Ilm oli kaunis, sest öösel oli värske lumi maha sadanud ja valge vaip kattis nii põlde kui ka metsi. Päike lisas sära härmatanud puudele. Saime nautida Eestimaa tõelist ilu.

Kuidas algas meie sõprus Valla-alustega? Rühma asutaja Evi Killing tantsis kunagi ansamblis Kajakas ja hiljem juhendas samas naisrühma. Osa seltsi Kajakas praeguseid liikmeid on tantsinud koos Eviga ansambli segarühmas. Kui Evi elumuutuse tõttu Viimsisse siirdus, asutas ta seal rahvatantsurühma, mida juhendas palju aastaid. Tema kaudu meie kohtumised alguse saidki. Oleme koos käinud Inglismaal folkfestivalil ja reisil Ahvenamaal.

Valla-aluste juhendaja on Heli Tohver, Kajaka juhendaja Evi Vaher. Kontserdil oli külalisteks ka Keila Kultuurikeskuse segarahvatantsurühm Keikal. Kontsert algas Mait Agu tantsuga “Kungla rahvas” ja lõppes sama autori isamaalise tantsuga “Põhjamaa”. Kajakas esitas kolm tantsu. Pärast kontserti oli õnnitluste aeg ning pärast seda ühine kehakinnitus ja rõõmsad tantsulood. Oli tore, sõbralik ja lõbus pidu.

Meie kojusõitu tabas üllatus – buss koos bussijuhiga oli jäljetult kadunud. Helistasime firmasse, sealt öeldi , et buss on teises linna otsas, varsti jõuab kohale. Ootasime ligi tund aega. Lõpuks sõitis maja ette must väikebuss. Meie oma oli ju valge! Läksime uurima, selgus, et Pärnust oli teine buss meile järele saadetud. Kuhu jäi valge, seda  meile ei öeldud. Müstika. Istusime siis musta bussi ja jõudsime õnnelikult tagasi Pärnusse.

Lõpp hea, kõik hea!

Jutu pani kirja Malle Porgand (tantsija)