28. märts 2024

Eesti rahvatants rokib täiega!

Portlandi eesti rahvatantsurühm Tulehoidjad esinesid Skandinaavlaste jõululaadal energilise tantsukavaga. Sellel laadal kogunevad skandinaavia päritolu inimesed, et nautida kultuuri, pakkuda jõuluteemalist käsitööd ja maitsta sealse kandi toitu.

Seekord oli Tulehoidjatele antud aeg pärastlõual kohe pärast St. Lucia etendust, mis tõi kohale suure rahvahulga. Kavas oli tantse nii nende hulgast, mida õppisime möödunud Lääneranniku Päevadeks kui ka meeldetuletusi aastate tagant. Meie ansamblit juhendavad Liina Teose ja Janne Sepp. Liina ja Erik Teose mängivad tantsude saateks — kõiki tantse saadab elav muusika.

Meid rõõmustab ka eesti laste grupi tubli esinemine, mis tõi rõõmu nii lastele endile, vanematele kui ka pealtvaatajatele. Tantsuoskuse omandamisele lisandub lavajulgus, rahvariiete kandmise harjumus ja Eesti kultuuriga tutvumine. Samad lapsed osalevad ka Eesti kooli programmis, kus õpitakse iga kahe nädala tagant lisaks tantsule ka laulmist, eesti keelt, lugemist ning käsitööd.

Laste rahvatantsu juhendab Janne Sepp ja kooli tunde Tiiu Mägi, Piret Tammik, Kaie Hall ja Anne Herrick. Nii lapsed kui õpetajad on päkapikkudelt teeninud kindlasti midagi magusat ning Jõuluvana tulekuni jääb ka ainult paar nädalat.

Kalev Sepp
Tulehoidjate tantsija

 

Tulehoidjate etteastet on võimalik vaadata siit