28. märts 2024

Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsis aprillis

TRAKS-il on aprillis olnud nii mõndagi toredat.

07.aprillil toimus Väätsal järjekordne huumorifestival “Maamees muigab”. Osalema oli palutud ka üks meie huumoritruppidest – “Igihaljad”. Kahjuks 2 esinejat pidid tervislikel põhjustel

Tõrva Tilde, Pajusti huumoripäevalt

loobuma. Aga vapper Asta Mäeorg, alias Tõrva Tilde, tõi kastanid tulest välja ja esines oma pajatustega edukalt. Lugupidamist väärib see daam juba selle poolest, et 86-aastasena on ta erksa mõtlemise ja loomevõimega.

 

 

 

14.aprillil sai 60-aastaseks TRAKS-i üks liikmetest, naisrahvatantsurühm TARM. Võime täiega uhked olla sellise rühma üle, kelle liikmeskond on kasvanud kahe rühma suuruseks. Juubelikontsert Tiigi Seltsimajas oli väga emotsinaalne ja pidulik. Märkimisväärne, et rühm on kogu oma eksisteerimise aja töötanud samal aadressil – Tiigi 11, varem Tartu tervishoitöötajate Maja, praegu Tiigi Seltsimaja. Selle aja jooksul on rühma juhendanud selle asutaja Renate Kurik 30 aastat ja Aime Koger 28 aastat. Viimased aastad siis nooremad juhendajad Kerli Kasar ja Indrek Varik. Läbi aegade on TARM olnud üks paremaid oma valdkonnas, osalenud kõigil kohalikel ja üldlaulu-tantsupidudel.

25.aprillil sõitis tantsurühm Salome esinema Hellenurme hooldekodusse, vahepalu esitab Rein Annuk huumoriklubist KIHVA. 26.aprillil sõitis sama seltskond esinema Elva eakate klubisse kultuurikeskuses Sinilind.

13. aprillil sai lavaküpseks Vilde teatri “Kuidas kuningas kuu peale kippus” Joachim Knauthi allegoorilise mõistuloo on lavale toonud Ain Saviauk. Kuningat mängib Mait Trink Etendatakse tükki ERM-i teatrisaalis veel mais kolmel korral ja loodetavasti jätkatakse sügisel. 14- 15 apr toimus Jõgeva ja -Tartumaa harrastusteatrite festival ELVAFEST, mis toimus seekord Elvas. Kahe päeva jooksul vaatas publik ja žürii ära kaheksa etendust. Žürii oli seekord täies koosseisus Ugalast: näitlejad Vilma Luik, Silvia Soro, Andres Tabun. Janno Puusepalt oli koguni kolm tükki: Vilde teater mängis Janno Puusepa kirjutatud ja lavastatud ” Muinsjuttu”; Kambja Püünelind mängis “Proua Daami” ja Tabivere Harrastusteater “Proovi”. Viimane pärjati Tartumaa parima lavastuse tiitliga. Parima algupärandi tiitli pälvis samuti Janno “Proovi” eest.

Sama päeva õhtul, 26.aprillil toimus Sisevete saatkonnas järjekordne Folgiklubi,

Mari Sarv

kus peaesinejaks rahvalaulik Mari Sarv ja temale pakkus seltsi udmurdi-eesti folktrio AR-GOD.

1 thought on “Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsis aprillis

Comments are closed.