29. märts 2024

Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine Hollandis

Hollandi naistantsurühm Tuuletütred

Naisrühm “Tuuletütred” ja sõbrad tähistasid Tantsupäeva 28nda Aprilli õhtul Amsterdamist 15 km kaugusel, Hoofdorpi linna lähedal, millele järgnes ühine istumine tee/kohvi ning koogiga. Tulbipõld oli Eesti Kool Hollandis eestvedajal, õpetajal Margit Teral hoolikalt välja valitud.

Möödunud aastal, 2017, tähistati Rahvusvahelist Tantsupäeva Hollandis esimest korda. Eesti Laulu- ja Tantsufestivali “Kõlavöö II “ raames Amsterdamis toimus Kassari-tantsude perekonda kuuluvate kontratantsude ühistantsimine, millest võtsid osa: Hollandi naisrühm TUULETÜTRED, Luksemburgi naisrühm LAIALI, Eesti lasterühm PEENED PIIGAD ja HALLID SÕNNID ning Eesti segarühm KEVADE. Meie osavõttu 2017nda aasta Rahvusvahelisest Tantsupäevast tunnustati Eesti ja Välis-Eesti põimumise eripreemiaga. Tantsuvideo 2017nda aasta Tantsupäevast Amsterdamis leiate siit:

Kuna eelmise aasta tore ja lõbus Tantsupäeva üritus on Tuuletütardel värskelt meeles siis tänu meie rühma juhendajale Teet Killingule idee eest, koostöös Eesti Majaga Hollandis tuli mõte ka sellel aastal Tantsupäev korraldada  ja seda just tulbi põllul ‘’Pärliine” tantsu tantsides. Aprillikuus on Hollandis lillepõllud suur vaatamisväärsus nii turistide seas kui ka Hollandi enda rahva silmis.

Põllule tuldi kohale nii jalgratastel kui autoga millest viimane oli ääretult tore vaatepilt kui kaunid rahvariietes piigad põllule saabusid. Vaatepilt üle tulbipõllu oli võrratu ja lisaks peatselt toimuvale “Pärliine” tantsu tantsimisele oli fotokaamera nii öelda “a must” jäädvustamaks lõputut hektarite pikka lilleilu.

Üheskoos liikusime me tantsuplatsile kus me paar korda “Pärliine” tantsu läbi tantsisime ja videosse võtsime ERRSi konkursi jaoks. Kohale oli ka jõudnud põllu omanik kelle käest me muidugi ennem olime luba küsinud ja kes meie tantsimist suure aplausiga vastu võttis. Imeline tunne oli tantsida värskes õhus tulpide keskel. Meie armastus rahvatantsuga siin Hollandis tegeleda ja edasi kanda järgnevatele põlvkondadele on aina kasvamas nagu on ka meie rahvatantsurühm milles teeb kaasa 22 naist.

Pärliine” tantsu esitust saate vaadata siit:

Rohkem Tuuletütarde tegemistest saab lugeda siit: ja siit:

Fotod tegi ja ülevaate andis Maria Killing, Holland

 

 

1 thought on “Rahvusvahelise tantsupäeva tähistamine Hollandis

Comments are closed.