29. märts 2024

Kriitika kõrval võiksime kõik loovamad olla!

Eesti Keele Kaitse Ühing võtab osa ettevõttenime võistlusest, sest Emakeele Seltsi tänuväärne algatus väärib tähelepanu ja igakülgset kaasalöömist. Ettevõtted vajavad eestikeelseid ja meelseid nimesid. Nimevõistlus kutsubki huvilisi sekkuma ning omapoolseid ettepanekuid tegema ja meie keelele sobivaid ettevõttenimesid välja pakkuma.

Emakeele Selts ja Eesti Keelenõukogu koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutas 14. märtsil välja ettevõttenime võistluse

„Ehe Eesti – Eesti ettevõttele eesti nimi 2018”.

Ettevõtmine sai alguse 2016. aastal ja toimub kolmandat korda. Võistluse eesmärk on juhtida ettevõtjate ja avalikkuse tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele ning väärtustada eestikeelseid äri- ja ettevõttenimesid.

Emakeele Seltsi juhatuse esimees Helle Metslang: „Hea eesti ettevõttenime võistlus sai alguse kaks aastat tagasi Eesti Keelenõukogu ja Emakeele Seltsi ühise algatusena. Suur huvi võistluse vastu näitas, et õnnestunud nime ja seda kandvat ettevõtet väärtustatakse. Ootame ka sel aastal nimesid, mis on eestipärased ja kujundlikud ning kajastavad ettevõtte eripära.”

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september 2018. Võistluse tulemused tehakse teatavaks Emakeele Seltsi kodulehe www.emakeeleselts.ee kaudu oktoobri alguses.

Hääletamine otselingi https://goo.gl/forms/PxDKOXj0vhPymN8p1 kaudu või ES-i postiaadressil Roosikrantsi 6, 10119 Tallinn (postitempli kuupäev 15.09.2018).

2016. aasta võitjad olid tööstuse kategoorias Puupagana OÜ, teeninduse kategoorias Valge Klaar, vabaühenduste kategoorias Sõltumatu Tantsu Lava ning aasta uustulnuka kategoorias OÜ Tulõtungal. Võitjad kuulutati välja ja autasustati Eesti Keele Instituudis toimunud nimeseminaril.

2017. aasta võitjad olid tööstuse kategoorias OÜ Hiire Õnn, teeninduse kategoorias Vinoteek Mulks (Vats Toitlustus OÜ), vabaühenduste kategoorias Ajapaik (MTÜ Eesti Fotopärand) ning aasta uustulnuka kategoorias MTÜ Rabarber. Võitjad kuulutati välja ja autasustati Tallinna ettevõtlusnädalal Viru Keskuse konverentsikeskuses.

Žüriisse kuuluvad Emakeele Seltsi, Eesti Keelenõukogu, Keeleinspektsiooni ning Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtete Assotsiatsiooni esindajad.

Reet Vääri,

Eesti Keele Kaitse Ühing

Konkursi ametlik statuut on siin: 

1 thought on “Kriitika kõrval võiksime kõik loovamad olla!

Comments are closed.