28. märts 2024

Sünnipäevad Krasnodarka külas 25.09.2022

Krimmi eestlased kogunesid Krasnodarka külas, et tähistada kolme väärika liikme sünnipäevi.

Mary (Purman) Nikolskaja sai 85-aastane! Pikki aastaid! Samuti õnnitleti muuseum-mõisa “Eesti Tare” kuraatorit Rita (Kuusk) Kadilkinat ja Krimmi Eesti Seltsi esimeest Olga Skriptšenkot (Salman). Kõik nad andsid tohutu panuse eesti kultuuri säilimisse ja arengusse Krimmis.

Sünnipäevalisi kogunesid õnnitlema eestlased Sevastopolist, Simferopolist ning ka Klepinino, Višnjakovka ja Krasnodari küladest. Seltsi liikmed kinkisid sünnipäevalistele rahvariietes portreesid, omavalmistatud pirukaid. Külalised Sevastopoli Eesti Seltsist Erich Kalling ja Elvira Brusentsova valmistasid huvitavaid vene- ja eestikeelseid õnnitlusi ning laulsid laulu. Lastele korraldati õuemänge ja magusa laud.

Kohtumisel rääkis Mary Nikolskaja Novoestonia küla ajaloost, kus ta elas ja andis Irina Petruchekile raamatu koostamiseks arhiividokumente. Rita Kadilkina näitas oma näputööd ja jagas mälestusi eestlaste elust. Olga Skriptšenko kõneles sellesuvisest reisist Eestisse, kus ta külas Tallinnat, Narvat, Pärnut ja Rakveret. Olga osales ka Eesti Kultuuriseltside Ühenduse  suvekoolis Narva-Jõesuus.  Samuti näitas ta Eestist pärit suveniire ja käsitööd, mis täiendavad nüüd muuseum “Eesti Tare” kollektsiooni.

1 thought on “Sünnipäevad Krasnodarka külas 25.09.2022

Comments are closed.