29. märts 2024

Eestlased Omski linna päeval

Augusti esimesel nädalavahetusel tähistas Omski linn oma sünnipäeva. Seekord toimus see 6. ja 7. augustil.

Linnapäeval toimub alati lillenäitus “Floora” ja rahvuskultuuride festival. Festivalil on kõigil rahvusseltsidel oma näitusepaviljon.

Olen ise külastanud neid festivale alates 2007.  ja otsinud, kus on eesti laud. Sellist väljapanekut pole kunagi Omskis olnud.

Nüüd me asutasime eesti seltsi ise ja osaleme eestlastena lõpuks ka sellel festivalil.  Osaleme juba teist korda.

Meid esindasid meie seltsi liikmed: Olga Jaakson, Irina Demeshko, Elvira Seppenen. Ise ma ettevalmistustel seekord ei osalenud, kuna viibisin Eestis EKSÜ seltside suvekoolis. Kui koju jõudsin, oli naistel kogu ekspositsioon juba valmis.

Prouad valmistasid süüa, kaunistasid telgi, valmistasid rahvarõivaid.

Üritusel osales Omski linna kultuuriosakonna juhataja. Tutvustasin talle meie seltsi. Üritusel osales ligikaudu 20 rahvusseltsi ja muid ühiskondlikke organisatsioone.

Kui meie väljapanek sai kohale, tulid meie juurde meie jaoks seni tundmatud Omskis elavad eestlased, rääkisime nendega eesti keeles. Leidsime palju uusi sõpru, kes olid meie tegemistest huvitatud. Kõik olid lahked.

GALERII: https://drive.google.com/drive/folders/1neRTgT_YXzjeAYHGDdsSsDRFvJLFp3nP?fbclid=IwAR0XD-_rqblS2rGzaFxd19yjH5vX1DdO9aP_ndCZnDOxvBExiTHJ0uZfXys

VIDEO:

Ivan Ubaleht
Omsk