29. märts 2024

Eesti lipu 138. aastapäev

4.juunil tähistati Eesti lipu 138.aastapäeva.Riigikogu ja Eesti Lipu Selts koostöös isamaaliste ühendustega tähistas Toompeal  lipupäeva piduliku lipuheiskamisega. Kuberneri aeda olid üles rivistatud Tallinna koolide, seltside ja veel mitmete isamaaliste ühenduste liputoimkonnad. 

Päevakohase kõnega esinesid Riigikogu esimees Jüri Ratas ja Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei. Õnnistussonad ütles EELK peapiiskop Urmas Viilma. Pidulikud kandelipud kingiti Eesti Meestelaulu Seltsile ja Aseri koolile. Eesti Lipu Selts tänas kauaaegseid koostööpartnereid ja ELS teenetemärkidega sai tunnustatud Riigikogu esimehe Jüri Ratase, EELK peapiiskop Urmas Viilma ning Riigikogu liikme Tarmo Kruusimäe töid ja tegemisi. 

Mälestusküünlad süüdati esimese lipu kokkuõmbleja Emilie Rosalie Beermanni, Martin Lipu ja Enn Võrgu haual. Mälestusüritustel meenutati, et 100 aastat tagasi sündis üks meie laulupidudel korduvalt kõlanud laul “Eesti lipp”, mida Eesti Lipu Seltsi algatusel ja palvel on viimastel aastakümnetel lülitatud nii noortelaulupidude kui ka üldlaulupidude kavasse.

Jüri Trei
Eesti Lipu Selts