28. märts 2024

Maikuu tõi Narva särtsakaid üritusi

Sel aastal tuli ka meie kandis kevad pisut teisiti. Keerulised ajad, mis seltsitegevust mõneks ajaks pärssisid, olid lõpuks ometi läbi saanud ja rõõm taaskohtumistest oli suur.

Esmalt pandi aprillikuu lõpus pandi paika uus seltsi eestseisus. Kaanefotol. Põhimõtteliselt jäi koosseis samaks, lisandus kaks tegusat ja särtsakat prouat – Kati Sile ja Maire Sarv, kes on oma toimekusega juba aastaid seltsi tegevusele kaasa aidanud. Ants Liimets, Peeter Tirman, Mart Pung , Laine Palandi ja Kairi Johannes on ajaproovile vastu pidanud ja jätkavad oma kohustuste täitmist eestseisuse liikmetena. 

Rõõm on näha, et taas on laulupisikuga nakatunud meie meesansambel Juhhaidii, kes uue juhendaja käe all usinasti proove teeb. Emadepäeval anti Narva Aleksandri kirikus esimene kontsert, mis tõi liigutuspisara nii mõnelgi korral silma.


Maikuu algus tõi eestseisuse rahvale uue kogemuse – osalesime Integratsiooni Sihtasutuse ettepanekul Keeleruleti veebisaate tegemisel. Tore oli näha, kuidas inimesed üle maailma tunnevad huvi eesti keele rääkimise vastu. Meiega koos olid ka kohalikud eesti keele õppijad. Kogu sellest protsessist kujunes vahva ja meeleolukas vestlusring, mida aitas ohjes hoida pr Ave Landrat Integratsiooni Sihtasutusest.

Maikuu lõpus jõudis kätte sündmus, mille tähistamist olime me üksjagu oodanud. Kahjuks ei võimaldanud COVID seda õigel ajal läbi viia ja nii saigi meie tantsurühma „Värtnate“ juubelikontserdi pealkirjaks

Värtnad 15+“.

Meie seltsi raudvara – tantsurühm „Värtnad“ Aime Kala juhendamisel on tegutsenud juba 16 aastat. Kontserdil saime osa rikkalikust eeskavast – tantse on nende repertuaaris pea paarkümmend ja see pole mingi uiam-tuiam värk! Prouad kepsutasid seelikute lehvides ikka väga uhkesti! Tantsijate keskmine vanus on 74 eluaastat. Tehke järgi või makske kinni nagu öeldakse!

Külalisteks olid meil Viljandi tantsurühm Hõbelised ning Viljandi Pensionäride Liidu esindajad. Oi seda tantsu ja tralli!

Kultuuriminister Tiit Terik tunnustas tantsurühma „Värtnad“ juhendajat Aime Kala ja pillimees Mart Punga oma tänukirjaga!

Kevadiste tervitustega
Kairi Johannes
idapiiri äärest

Fotode autorid Peeter Tirman ja Kairi Johannes

1 thought on “Maikuu tõi Narva särtsakaid üritusi

Comments are closed.