28. märts 2024

ERMi Sõprade Seltsi kohtumisest

Laupäeval tähistasime ERMi Sõprade Seltsi 28. sünnipäeva üldkoosolekuga. Seltsi liikmeid tuli palju kohale ja meeleolu oli tavapäraselt tõine ja mõnus.

Koosolekulisi tervitas ERMi direktor Kertu Saks, aasta töödest tegi kokkuvõtte seltsi juhatuse aseesimees Art Leete ja möödunud majandusaastat analüüsis revisjonikomisjoni liige Ardi Sild. Põneva ettekandega palgiparvetamisest esines TÜ Viljandi kultuuriakadeemia pärandtehnoloogia nooremlektor Madis Rennu ja kauni muusikalise etteastega rõõmustas publikut trio Valendik. Seltsi vastilmunud aastaraamatut Lee 28 tutvustas selle koostaja Sirje Madisson. Ühel häälel valisime  2022. aasta seltsi auliikmeks selle aasta veebruaris meie seast lahkunud Tanel Linnuse, kes 18 aastat juhtis seltsi armastuse ja suure pühendumisega. Taneli poeg Taavi Linnus võttis isa nimel vastu ehtekunstnik Kärt Summataveti kujundatud aumärgi, kus seitse tähte ja hingelind valvavad, et vikerkaare tagant kõlavad puhtad helid siia kostavad ja tulevikuks tarkust toovad. Me mäletame.

Sünnipäevatervitusi olid koosolekule saabunud teekaaslastelt Ameerikast, Kanadast, Austraaliast, Venemaalt, Soomest ja Rootsist ning muidugi Eestimaa erinevatest paikadest. Seltsi liikmed valisid omale järgnevaks kolmeks aastaks uue juhatuse ja revisjonikomisjoni. Juhatuses vabanenud kohale oli nõus astuma seltsi loomise idee autor ja seltsi auliige Tõnis Lukas. Tööd ootavad ju tegemist.

Kohtumiseni!

ERMi Sõprade Seltsi juhatus

Fotod: Alar Madisson