28. märts 2024

Peterburi eestlastel oli pidupäev!

20. veebruaril toimus Peterburi Jaani kirikus pidulik aktus, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 104. aastapäevale, Peterburi Eesti Kultuuri Seltsi 30. aastapäevale ja pühakoja taastamise 11. aastapäevale.

Piduliku kava avas jumalateenistus, mille viisid läbi Ingeri kiriku piiskop Ivan Laptev ja pastor Fjodor Tulynin. Muusikaliseks kingituseks oli kammerorkestri kontsert “Põhja Filharmoonia solistid” (dirigent Maxim Aleksejev, saatja – Vene Föderatsiooni austatud kunstnik Lev Klychkov), kus esitati eesti ja vene heliloojate teoseid.

Peterburi eestlased võtsid vastu videoõnnitlused Eesti Riigikogu esimehelt Jüri Rataselt ja EELK piiskopilt Tiit Salumäelt. Linna kuberner Aleksander Beglov saatis seltsile õnnitlused. Külalisi tervitasid Eesti delegatsiooni esindajad Juri Trei, Marin Mõttus, Keith Spiegel ja Eesti peakonsul Peterburis Karl-Erik Laantee-Reintamm. Oma õnnitluskaardi saatis ka Eesti Kultuuriseltside Ühendus.

Seltsi aktivistidele anti tänukirju ning pühapäevakoolile annetati eesti keele õppimise õpikud.

Kiriku interjööri paigutati pühadeks kaks ekspositsiooni – Riina Rillo kunstinäitus ja fotonäitus sellest. ühiskonna ajalugu.

Veronika Mahtina

Fotod: Peterburi Eesti Kultuuriselts