29. märts 2024

Uusaasta pidu Sevastopolis

16. jaanuaril 2022 toimus Primorsky Boulevardi restoranis Sevastopolis traditsiooniline rahvuste uue aasta tähistamine.

Sevastopoli Eesti Selts eesotsas Erich Kallingu ja tema asetäitja Elvira Brusentsovaga (Saltsman) olid samuti kohal ning võtsid sündmusest aktiivselt osa. Eestlaste aastavahetuse laual olid traditsioonilised maiuspalad: liköör Vana Tallinn (Vana Tallinn), Saaremaa vesi – mineraalvesi, koduvein Viktor Mirontsevilt ja šampanja Juri Yugansonilt, verivorst, kiluvõileivad, maksapasteet, marineeritud kõrvits, lihapallid ja kartul.

Eestlased tervitasid külalisi eesti ja vene keeles. Kuna Läänemeri ja Must meri ühendavad meie riike ja kõiki inimesi, paluti kõigil tantsida valssi laulu “Mere pidu” saatel, mida esitas vokaalrühm Evgenia Poperechnaja juhatusel.

Külalistele oli üllatuseks eestlaste meistri, eestlase Vladimir Papelbu omapärase valgustusega kuusk.

Traditsiooniline vana aastavahetuse tähistamisel oli koos üle 250 inimese. Festivalil esitleti Krimmi eri rahvaste rõivaid, tantse, laule ja kööki ning õnnitlusi erinevates keeltes.

Sevastopoli rahvuskultuuriseltside ühendus on korraldanud festivali “Krimmi rahvaste talvepühad” juba üle 15 aasta. Igal aastal tulevad paljurahvuselise poolsaare esindajad kokku, et tähistada vana uut aastat – sündmus, mis on kõigile rahvustele ühesugune.

————————————————————————————————————————————————————————-

Sevastopoli Eesti Seltsil on nüüdsest ka uus liige Jüri Johanson – tunnustatud ajakirjanik ja fotograaf.

 

Krimmi Eesti Selts