28. märts 2024

Virtuaalsed teemapäevad

16. ja 23. septembril 2021 kell 18.00 VIRTUAALSED TEEMAPÄEVAD
pagulaseestlaste ajaloost, kultuuriloost ja nende panusest taasiseseisvumisel.Kui palju me teame, mis eelnes “Eesti vabaks laulmisele” väljaspool Eestit?
Mida tegid eestli pagulased ja nende lapsed, kes kunagi polnud Eestit näinud, kuid kes teadsid, et nende juurte kodumaa vajab abi? Mida tehti, et maailmakaardilt kadunud riik Eesti saaks taastada oma riiklust? Mida teeksid Sina?Ootame osalema nii õpilasi kui ka õpetajaid ja kõiki huvilisi. Kutsutud on külalisesinejad. Kestvus 75 minutit.


Modereerivad Madis Somelar ja Iivi Zajedova.

Esimesel teemapäeval kõneleb Praha Karli Ülikooli õppejõud Iivi Zajedova ja õpetaja Anu Kell. Teisel korral Mari-Ann ja Tunne Kelam.
Registreerumine lingil: https://tinyurl.com/2483uzcs
www.30aastat.ee

Reaalkooli õppealajuhataja Madis Somelar juhib tänavu virtuaalseid Riigikantselei teemapäevi „Iseseisvumise taastamise 30“, mille eesmärk on suurendada õpilaste teadlikkust Eesti omariikluse taastamisest.

TÄHELEPANU, osalejatel on võimalus osa võtta võitlustöö kirjutamisel teemal „Mida uut sain teada pagulaseestlaste eluolust ja panusest Eesti taasiseseisvumise protsessis?“ Pikkus 1- 4 lk. Esitamise tähtaeg 01.10.2021. Osaleda saavad kõik, kes võtavad osa virtuaalpäevadest ja Vabamu üritusest. Osaleda võib nii individuaalselt kui ka grupina. Võidutööde autoritele korraldatakse põnev külastus EV Riigikokku.

Tööd palume saata aadressile: suurpogenemine@gmail.com, www.30aastat.ee
www.suurpogenemine1944.wordpress.com