28. märts 2024

Loeng Günther Reindorffist

14. aprillil kell 18.00 toimub Rahvuslike kirjanduste raamatukogus (Sadovaja tn 33) Peterburis loeng „Graafika põnev maailm. Günther Reindorff”.

Üritust aitab ette valmistada ning läbi viia Peterburi Eesti Kultuuriselts. Lektoriks on Andrei Djatšenko – kunstikriitik, tõlkija ja publitsist. Rahvusvahelise kunstikriitikute assotsiatsiooni ja Peterburi teadlaste liidu liige.

Õhtu raames esitab eesti heliloojate loomingut Peterburi Eesti Kultuuriseltsi liige, rahvusvaheliste konkursside laureaat Natalia Platonova (klaver).


Günther Reindorff oli pangatähtede visandite ja postmarkide originaalide autor. Kunstniku stiil kujunes välja aastatel 1910-1920 juugendstiili mõjul. Kuni 1941. aastani töötas ta peamiselt molbertil ja rakendas graafikat erinevates graveerimistehnikates.

Tema loomingus oli domineeriv maastiku graafika. Aastate jooksul valmistas ta suuri sarju, mis olid pühendatud Pakri saarele, Lõuna-Eestile, vanale Tallinnale, põhjarannikule ja Lõuna-Eestile, Suur-Tütarsaarele ja Väike-Tütarsaarele jne. Ta töötas 1930. aastatel ka maastikužanris, luues maale Eesti rannikul ja Tallinna lähiümbruses.