28. märts 2024

Turu Eesti keskus soovib kõigile rõõmsaid jõule ja lootusrikast uut aastat!

Turu Eesti keskus (Varsinais-Suomen Viro-keskus ry) ja ET Teater (soome-eestlaste teater) korraldasid koostööna eestikeelsetele lastele võimaluse kohtuda eestikeelse jõuluvanaga videosilla kaudu. Jõuluvana projekt oli kõikidele peredele tasuta ning meie jõulukingitus eesti lastele südamest südamesse.

Kuna aasta 2020 on väga erinev eelnevatest aastatest epideemia pärast, ent jõulurõõmu ootab meist igaüks, siis tuli välja mõelda moodus, kuidas see õnnestuks. Hetkel on suur osa toimetamisest kolinud internetti, nii ka jõuluvana. 

13. detsembriks said lapsevanemad broneerida aja oma lastele videokohtumiseks jõuluvanaga. Broneeringuid ja kohtumisi tuli rohkem ja kaugemalt kui keegi meist oleks osanud oodata. Meil on selle üle südamest hea meel.

Eesti lapsed, kes jõuluvanale helistasid, olid maailma eri paikadest – Eestist, Soomest, Iirimaalt, Saksamaalt, Inglismaalt ja Šotimaalt. Helistajaid oli kokku 60 last ja kõigile lastele saadab jõuluvana ka nimelised kirjad.

Nii palju säravaid silmi ja ilusat eesti keelt! Lapsed olid tublisti vaeva näinud ja laule-luuletusi selgeks õppinud. Kõik pisikesed särasilmad said edastada ka jõuluvanale oma südamesoovid ning enim kõlama jäänud soov oli Eestisse reisida. Nii lastele kui ka lapsevanematele oli väga oluline võsukeste vestlus jõulutaadiga just meie laulvas emakeeles.

Aitäh, kallid lapsevanemad, et olete kasvatanud nii tublid lapsed!

Meie, korraldajate emotsioonid on endiselt ülevoolavad ja rõõmust pakatavad. Südamest suur aitäh ET Teatrile, kes võimaldasid meile maruvahva jõuluvana ning tegid väga mahuka töö.

Turu Eesti keskus soovib kõigile rõõmsaid jõule ja lootusrikast uut aastat!

Parimate tervitustega,

Varsinais-Suomen Viro-keskus ry
Viron kunniakonsulin toimisto Turussa
Vanha Suurtori 3, 20500 Turku