29. märts 2024

Karjala Eesti Seltsil täitus 15. tegutsemisaastat

5. detsembril 2020.a. tähistas Venemaa Karjalas Petroskois tegutsev Eesti Selts “KOLLE” oma 15. sünnipäeva.

Selle puhul kogunesid 8. detsembril seltsiga seotud isikud ning seltsi sõbrad, et teha kokkuvõtteid seltsi toimetamistest ning olla korraks pidulikumas meeleolus koos.

Loomulikult dikteeris koroona koosviibimise “mängureegleid” ning üritusest sai osa võtta vaid väga piiratud arv mõttekaaslasi. Eestist olid kohal Peakonsulaadi esindajad Peterburist, kes tõid meile kaasa “tükikeseEestist tänukirjade, infomaterjali ja suveniiride kujul rahvastikuministrilt Riina Solmanilt, Eesti Kultuuriseltside Ühenduselt ja konsulaadi nimel. See oli meie jaoks väga tähtis ning südamesseminev. Vastukingituseks andsime kaugetele külalistele üle Tatjana Bogdanova poolt käsitsi valmistatud meie traditsioonilise tulekolde maketi.

Täiendame nüüd omaMuuseumi kohvris” ekspositsiooni uute väljapanekutegaimeliste raamatutega, uue multifilmiga Enno Raua lasteraamatu “Sipsikust”. Meie seltsiruumi seina ehib algaval aastal EKSÜ poolt välja antud maailma erinevates osades tegutsevate eesti kultuuriseltside fotodega 2021.a. seinakalender.

Meie maskott – nukk Sipsik – läheb Jõulude ajal koos sõpradega oma kingitusi maitsma.

Soe sõbralik pühade õhkkond ja kingituste vahetamine alati toob meid lähemale üks teisele ja viib loodud sidemete jätkumisele meie rahvaste ja riikide vahel.

Jelena Rjabikova
Petroskoi

Karjala Eesti Selts sai Rahvastikuministri tänukirja