29. märts 2024

Soome Eesti Noorte noortepäev

10. oktoobril 2020 toimus Eesti nädalate 30. juubeli raames MTÜ Soome Eesti Noored korraldatud noortepäev. 

Noored osalesid personaalnõustaja Leeda Ennoki vestlusringis juriidilisel nõustamisel, kus teemadeks olid peamiselt maksuküsimused, töölepingu sõlmimise alused ning nii tööandja kui ka töötaja kohustused. 

Noored osalesid Soome-Eesti suhteid käsitlevas vestluses “Väärinymmärtämisen sietämätön keveys”, kus teemat arutasid endine Soome suursaatkonna suursaadik Kirsti Narinen ja endine pressinõunik Hannele Valkeeniemi. Vestlust viis läbi ajakirjanik Riho Laurisaar. Hiljem käidi uudistamas Eesti poodi Tamperes (Viron herkkukauppa) ning arutati eesti keele teemasid peamiselt Soomes elavat eesti noort silmas pidades. 

Päev sai ilusa lõpu ZBase Tamperes, kus noored said proovida retromänge 1970-1990 aastatelt ning rääkida SEN tulevikust. 

Soome Eesti Noored said osalejatelt head tagasisidet ning tänu korraldatud üritusele ka uusi liikmeid. Täname osalejaid, vestlejaid, Tampere Eesti Klubi maitsva toitlustuse eest, Tampere-Tartu seltsi, kes Eesti nädalaid 30 aastat on korraldanud  ning sponsorit Viron Herkkukauppa.

Soome Eesti Noored soovivad EKSÜ liikmesseltsidele rahulikku hingedeaega ning värvilist sügist!

 

Tervitades,
Soome Eesti Noored esindaja
Alyssia Põltsam