28. märts 2024

Soome Eesti Noorte sügiskirjud tervitused

17. septembril täitus Eesti Maja loomisest 10 aastat, mille puhul oli nädala jooksul huvitavaid tegemisi. 5. oktoobrini on võimalik järgi vaadata konverentsi Eestlased Soomes ning tutvuda Eesti Maja 10 tegevustega Facebookis.

Eesti Maja Tamperes on Soome Eesti Noortele erilise tähtsusega. Selles hoones leidis aset organisatsiooni esimene avalik tutvustamine, mis toimus 2019. aasta VÄLEK ehk Eesti Koolid väljaspool Eestit esindajate konverentsil Helsingis. Samuti käivad SEN liikmed Eesti majas tegemas 9. klassi tasemeeksameid ning B2-eksameid, mis annavad eesti noortele vajaliku dokumendi, et Eesti ülikoolides eestikeelsetes programmides osaleda. Eesti Maja oli ka tugipunkt ESTO2019 festivali korraldamisel, mille koostööpartneriks SEN oli.

Samal päeval, 17. septembril, toimus SEN üldkoosolek, kus otsustasime olla Eesti Organisatsioonide Võrgustik Soomes asutajaliige ja valiti uus juhatuse koosseis, kuhu kuuluvad nüüd neli noort esindajat Tamperest ja Helsingist. Õhtu jätkus õdusa eesti noorte kokkusaamisega Vantaa piirkonnas.

Üleilmse eesti keele nädala jooksul oli SEN väga tegus. Tutvusime oma jälgijatega virtuaalselt ning saime oma jälgijaskonnalt teada, mis on nende eesti lemmikmagustoidud, raamatusoovitused ja laulueelistused.
Nädala jooksul toimus lisaks ka SEN tutvustamine esimesel koolituuril ja SEN osalus Tampere pop-up kohviku päeval, kus saime samuti kokku eesti noortega.

Üleilmse eesti keele nädala haripunktina avaldasime küsimustiku eesti keele õppimise kohta. Küsimustik on mõeldud eesti noortele, kes osalevad aktiivselt eesti keele tundides/Üleilmakoolis või on seda varasemalt teinud. Küsimustiku peaeesmärgiks on koguda kokku kogemusi eesti keele õppimise kohta Soomes ning saada tagasisidet noore kui õpilase silme läbi. 

September on olnud mõnusalt tegevusterohke ning ootame huviga, mida toob oktoobrikuu! 10. oktoobril toimub Tamperes SEN Noortepäev, kuhu on oodatud noored üle Soome! Infot ürituse kohta leiab peagi meie Instagrami ja Facebooki lehtedel.

Soojad tervitused EKSÜle ja liikmesseltsidele!

Alyssia Põltsam,
Tuuli-Emily Liivat ja
Soome Eesti Noored

1 thought on “Soome Eesti Noorte sügiskirjud tervitused

Comments are closed.