29. märts 2024

Eestlane Baselis kirjutas raamatu

St. Gallenis, Katharinen laste- ja noorteraamatukogus toimus Baselis elava eestlanna esimese autoriraamatu “Virmalised” esitlus. Kui pintslitõmbest jääb väheks, et oma mure emakese looduse pärast väljendandada, siis tuleb appi kirjakeel.

Tais reisil olles kuulis Gerda lugu jääkarust, kes eksis Siberi metsadesse. Sellest sai Gerda inspiratsiooni oma esimese autoriraamatu loomiseks. “Virmalised” peategelaseks ongi jääkaru Jon, kes peab kliimamuutuse tõttu oma kodumaalt lahkuma. Raamatu edasist käiku ja selle imelisi pilte saate näha juba raamatust.

Šveitsi Eesti Seltsi ja Katharinen laste- ja noorteraamatukogu korraldatud raamatuesitlus toimus kakskeelsena, mistõttu said sellest osa võtta nii eestlased, eesti sõbrad kui ka kohalikud šveitslased. Kolmekümne osaleja seas oli palju väikseid joonistamishuvilisi, kes said endale võimaluse illustrasiooni töötoas oma enda “Virmalised” raamatu joonistada. Gerda väga inspireeriv õpetus pani nii mõnegi lapse veel õhtul pärast üritust pliiatsit kätte võtma.

Aitäh, Gerda Märtens – raamatu autor, illustraator, Christa Oberholzer – St.Gallen Katharinen raamatukogu juhataja ja kohvilaua katnud Annika – leivameister ja Meribel – kaneelisaia pagar.

13.september 2020
Meribel Hagen

Kaanefotol: SES president Meribel Hagen ja Gerda Märtens