29. märts 2024

Estonian Folks esines rahvusvahelisel festivalil Londonis

26. ja 27. oktoobril toimus Londonis, Camdeni linnaosas rahvusvaheline tantsu festival Dance Around The World. Tegu on igaastase festivaliga täis esinemisi ja tantsude töötubasid. Eesti rahvatantsijatele oli see juba esineda 7 kord järjest sel üritusel.

Tegemist on 2-päevase kultuuri üritusega, mille eesmärk on tutvustada eri riikide rahvatantsu ja muusikat Londoni multikultuurses ühiskonnas. Ettevõtmine on juba 16 aastat vana ning kasvanud iga-aastaseks sündmuseks üle 1100 osavõtjaga.

Sel aastal olid esindatud üle 40 erineva grupi/rahvuse, kes lisaks oma riigi tantsutraditsiooni näitamisele korraldasid töötubasid nii, et ka festivali publik ja osalejad saaksid õppida nende tantse.

Festival toimus English Folk Dance and Song Society keskuses Camden Town-i linnaosas.

Usinatele Eesti rahvatantsijatele oli see juba esineda 7 kord järjest sel üritusel. Pärast festivali tänas peakorraldaja Anne Leach Eesti rahvatantsijaid kauni ja hoolega viimistletud kava eest. Veel kiitis ta säravaid tantsijaid, kes köitsid publikut kaasa elama ning muidugi oli väga oluline kaasa haarata ka nooremad generatsioonid, millele Eesti tantsijad olid suurepäraseks eeskujuks.

Marje Remmet
Estonian Folks

 

Fotod: Helen Sau