28. märts 2024

Mulgi Segakoor pidas 5. sünnipäeva

Mulkide Seltsi kuuluv Mulgi segakoor tähistas 25. oktoobril oma  5. sünnipäeva kontserdiga Halliste kirikus.

Koor alustas tegevusega 2014. aasta sügisel eesmärgiga ühendada lauluhuvilisi mulke üle Eesti ja aidata kaasa koorilaulu traditsioonide püsimisele ning tutvustada mulke ja Mulgimaad Eestis ja ka väljaspool Eestit.

Et see on hästi  õnnestunud, kinnitab 2019. aastal Mulgi Segakoorile  Mulgimaa Arenduskoja poolt üle antud mulgi märk, mida kanname  uhkusega.

Mulgimaal on teadagi kõik kõige parem! Mulgimaa tooteid, teenuseid, elamusi ehk kõike seda, mis on Mulgimaal valmistatud ja kannab mulgi vaimu, saab nüüd eristada Mulgi märgi järgi.


Koori 5. sünnipäevakontsert oli ülev ja südamlik. Külalistena esinesid Olustvere segzakoor Lehola, EELK Viljandi Pauluse Koguduse segakoor ja solistina Alen Veziko. Koorid esinesid võimsalt ja esitlusele tulid nn. vanad head koorilaulud ja uuemast loomingust võitis kuulajate südamed „See maa“, kus Alen Veziko esines solistina kõikide kooridega koos. Kontserdil dirigeerisid  Kristjan Õmblus, Külli Salumäe ja Agnes Kurg, kontsertmeister oli Hedi-Kai Pai

Saalitäis kirikulisi tänas koore seistes ja lisalugu paludes.


Meeldejääv vastuvõtt sünnipäevakontserdil innustas lauljaid jätkuvateks tegevusteks, millest üks suuremaid 2020.  aastal on   August Kizbergi 164.  ja Juhan Simmi 135. aastapäeva tähistamiseks Kivilõppes Simmi talus 15. augustil. Aset leiab akadeemiline kontsert koos Tartu Akadeemilise Meeskoori, Sakala meeskoori ja kohalike kooridega ning samas mahamängitav operett (Kizberg/ Simm“ Kosjasõit“, mis esmakordaselt lavastati Ugalas 1929. aastal.

Järgmisel suvel ootab koori ees osavõtt Itaalias Toscana koorifestivalist.

Mulgi Segakoor tänab dirigent Kristjan Õmblust ja kõiki teisi abilisi ja toetajaid!

Madli Saar
Koorivanem

Fotod: Malle Allese