29. märts 2024

Eesti Kultuuriseltside Ühenduse koostöö laienes Iirimaale

Täna toimus taaskord EKSÜ juhatuse koosolek. Seekord oli meil võimalus liita meie liikmesseltside hulka korraga 3 uut liikmesseltsi! Üks nendest on Eesti Kultuuri ja Keele Seltsi Iirimaal. Tere tulemast!

Anname uuele tulijale võimaluse ennast siinkohal tutvustada.

MTÜ Eesti Kultuuri ja Keele Selts Iirimaal peamine eesmärk on rahvatantsurühma Iiris tegevuse korraldamine. Rahvatantsurühm Iiris tegutseb alates 2011. aastast. Meie seltsi huviorbiidis on lisaks rahvatantsurühma tegevusele ka üldisemalt eesti kultuuri säilitamine Iirimaal, Eesti kogukonna liitmine Iirimaal ja eestlaste ühistegevuse arendamine. Info- ja kogemustevahetus teiste väliseesti seltsidega.

Iirise koosseisu kuulub 13 liiget ja 2 juhendajat. Iirimaal on juhendajaks Anneli Suurkivi ning Eestipoolne juhendaja on Agne Kurrikoff-Herman. Eesti Kultuuri ja Keele Seltsil Iirimaal on tihe koostöö Eesti Vabariigi Suursaatkonnaga Dublinis, kes on gruppi sageli rahvusvahelistele üritustele esinema kutsunud. Oleme iga-aastaselt esinenud rahvusvahelisel saatkondade üritusel International Bazaar ning paljudel muudel rahvusvahelistel kultuuriüritustel Iirimaal.

2019. aastal on meie seltsil kaks suurt eesmärki: pääseda tantsupeole ja uute, autentsete rahvarõivaste soetamine esinemisriieteks.

Rahvatantsugrupp Iiris on osalenud XIX Üldtantsupeol Põlvest Põlve, II Naiste Tantsupeol Jõgeval Mehe Lugu ning V Euroopa eestlaste laulu- ja tantsupeol Inglismaal.

Meid on võimalik leida: https://www.facebook.com/iirised/

Anita Donaldson,
Dublin