28. märts 2024

Läti Eesti Seltsil on teatada

Augustis alustas oma tegevust Lätis Eesti Vabariigi uus suursaadik Arti Hilpus, kes 16.oktoobril külastas ka Riia Eesti Maja ja tutvus sellega ning Läti Eesti Seltsi tegevusega.

23. oktoobril võttis suursaadik mind vastu Eesti Vabariigi Riia suursaatkonnas, kus lindistasin temaga pikema intervjuu. Seda saab kuulata meie eestikeelses raadiosaates Läti raadio 4.programmis, mis on eetris 6. novembri õhtul kl 20.10 (www.lr4.lv), on ka järelkuulatav.

25. ja 26. oktoobril viibis Riias ETV võttegrupp, eesotsas Reet Linnaga, kes lindistas materjale “Prillitoosi” saate jaoks, mis läheb eetrisse 18. novembril, Läti Vabariigi 100. aastapäeval. Saade ongi suurelt osalt pühendatud sellele juubelile, millega seoses tutvustasin võttegrupile mitmeid olulisi paiku Riias, mis on seotud selle pidupäevaga. Artikli fotol on ühe töömomendi jäädvustus, hiljuti (eraannetajate abil) Läti Rahvusraamatukogu ette püstitatud Janis Rainise mälestussammas.

26. oktoobril osalesin Riia Aktiivsete Seeniorite Alliansi korraldatud rahvusvahelisel sümpoosiumil VEF-i kultuuripalees, kus tervitasin kokkutulnuid mitmelt maalt meie seltsi poolt. Lugesin neile ette läti keelde tõlkides VENÜ esimehe H.Hankevwitzi tervituse Tallinnast.

27. oktoobril olime kutsutud Riia Läti Seltsi majja, tähistama selle seltsi 150. aastapäeva, kuhu viisime oma juubelitervituse meie seltsi poolt. Tervitajate seas oli ka Estonia Seltsi esindus eesotsas M.Mikuga Tallinnast. Kingituseks toodi keraamiline kell, mida saab kasutada nii kellana kui ka ümberpöördult – karikana. Tutvustus tehti korralikus läti keeles!

10. novembril 2018.a. kell 13.00 tähistame Riia Eesti Majas  Riia, Nometnu tn.62 (II korruse suures saalis) Läti Vabariigi 100. aastapäeva ja Läti Eesti Seltsi 30.taasasutamispäeva. Tulge külla!

Tervitades
Toomas Kalda,
Riia

1 thought on “Läti Eesti Seltsil on teatada

Comments are closed.