28. märts 2024

Hea on omada naabrite juures häid sõpru

20. oktoobril külastas Rahvuskultuuri Selts KAJAKAS sõprusrühma Riias.

Rahvuskultuuri Selts KAJAKAL on Riia linnas oma sõprusrahvatantsurühm nimega Ziemelblazma. Esimest korda kohtusime me nendega Pärnus 2016.aastal, Pärnu Hansapäevadel. Sama aasta oktoobris kutsusid nad meid seeniorrühmade festivalile Kuldne sügis. Festivalil esineb  tavaliselt 13-15 segarühma 2 tantsuga. Üritust organiseerib Ziemelblazma tantsujuht Gundega Prancane.

2017.a. aprillis kohtusime me nendega taas meie 25. aastapäeva pidustustel.

Sel sügisel täitus läti rahvatantsurühmal 5 tegutsemisaastat. Ziemelblazma tähistas oma juubelit koos sügisese festivaliga Langevad lehed. Olime ka sünnipäevapeole esinema palutud. Meie kavas oli 2 tantsu: R.Ermi “Meie taadi polka” ja A. Kurmi “Kõrtsiskäimise lugu”.

Kokku võttis peost osa 15 tantsurühma. Kava esimeses osas esines juubilar, taustal tutvustas ansambli tegemisi fotokollaaz. Teises osas esinesid külalised. Õhtu lõppes lõbusa seltskondliku osa ja tantsuga.

Järgmisel suvel kutsume nad taas  juuni lõpus Pärnusse kui toimuvad Pärnu hansapäevad. Järgmisel sügisel on olnud mõttes rahvusvahelise festivali korraldamine.

Hea on omada naabrite juures häid sõpru.

Maie  Kangur
seltsi juhataja

Kaanefotol: “Meie taadi polka” – Kui pill mängima hakkab, siis ei tihka keegi nurgas istuda, vaid läheb taat koos memmega tantsima.

“Lugu kõrtsiskäimisest” – meeste tants

 

 

1 thought on “Hea on omada naabrite juures häid sõpru

Comments are closed.